Yeni dönem sancılı başladı!

Karacabey Eğitim Sen Temsilcisi Salih Tunç, 2009–2010 Eğitim ve Öğretim yılının Türkiye’de sancılı başladığına dikkat çekti.
            Eğitim sisteminin tüm düzeylerinde okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar sıkıntıların yaşandığını belirten Tunç, “Türkiye’de yıllardır kalıcı bir eğitim politikası oluşturulamamış olması, hem yaşanan sorunların çözümünü geciktirdi, hem de eğitim sisteminin yeni sorunlar üretmesini beraberinde getirdi” dedi.
            Türkiye’de eğitimin sorunlarının son yıllarda çok fazla arttığına işaret eden Tunç, artık geçici iyileştirmelerle çözüm yolu armanın neredeyse olanaksız hale geldiğini savundu.
            Tunç, “Yıllardan bu yana çözülmeyen ve bu oranda gelecek yıllara çoğalarak sarkan sorunlar, eğitim sistemini dört bir taraftan kuşatmıştır. AKP hükümeti döneminde eğitimde yaşanan yoğun ticarileştirme ve özelleştirme uygulamaları, yaşanan yoğun siyasi kadrolaşma, sistemi içinden çıkılmaz bir girdaba doğru hızla sürüklemektedir. Eğitim ve bilim emekçilerinin tüm çabalarına karşın eğitimde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle sistem ciddi bir çürüme yaşamaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.