Yem Bitkileri Desteklemesi için geç kalmayın

Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, “2012 Yılı Yem Bitkileri Destekleme Başvuruları”nın 15 Kasım 2012 tarihinde mesai bitimine kadar sona ereceğini duyurdu.

Desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerin 2012 yılına ait Ç.K.S. dosyalarını yaptırdıktan sonra, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ndeki Yem Bitkileri birimine müracaat etmeleri istendi.

Üreticileri mağdur olmamaları için başvurularını zamanında yapmaları gerektiği bildirilirken, arazi kontrolü sırasında köylere gelen İlçe Müdürlüğü personeline de yardımcı olmaları konusunda istekte bulunuldu.

Ürüne göre alan bazlı destekleme miktarları ile ilgili bilgiler veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; “Fiğ ve Sudan otu için (Kuru ve Sulu destekleme dahil) dekara 30, silaj yapılması durumunda ise 45 TL destekleme verilecek.

Silajlık mısır için kuru destekleme 30, sulu destekleme bedeli 55 TL’dir. Yonca için, kuru destekleme 70, sulu destekleme 130 TL’dir. Son olarak da Yapay Çayır ve Mera için ise, kuru ve sulu destekleme bedeli 75 TL’dir” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.