Yazışma adreslerinde standartlara uyma zorunluluğu getirildi

Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin adresleri ile ilgili her türlü işlemlerinde standartlara uyma zorunluluğu getirildi.
Bursa PTT Başmüdürlüğü’nün tarafından ‘Adres Güncellemeleri’ hakkındaki yapılan yazılı açıklamada, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin adreslerle ilgili standartlara uyma zorunluluğu getirildiği belirtildi. Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik ile adresle ilgili her türlü işlemlerde adres standartlar hakkında bilgi verilen açıklamada; belediye ve ilgili kurumlarca yapılan çalışmalar neticesinde adreslerle ilgili olarak, adres sınırlarında, isimlerinde, dış kapı numaralarında, sokak ve bina levhalarında önemli değişikliklerin ortaya çıktığı belirtildi.
Bu değişikliklerin adreslerde kullanılan sokak, cadde ve bina numara levhalarına ve gönderiler üzerinde yer alan alıcı adreslerine yansımasının bir süreç gerektirdiği vurgulanarak “Bu süreçte yeni ve eski adreslerin birlikte kullanımıyla ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Bu kapsamda geçiş sürecinde bu değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkabilecek ‘adres eksikliği ve yanlışlığı’ nedeniyle gönderim adresine ulaşmaması ve iade edilmesi gibi durumların en aza indirilmesi ile güncel, doğru ve tam adres kullanılmasının sağlanması büyük önem arzediyor.” şeklinde bilgilendirmede bulunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.