Yazıcıoğlu: Sizi kutlu bir iktidara çağırıyorum!

Yazıcıoğlu: Sizi kutlu bir iktidara çağırıyorum!
Karacabey Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Cengiz Efe, 9 Kasım Pazar günü yapılan 7. Olağan Büyük Kurultay’ın ülke adına büyük önem taşıdığını belirtti.
Bursa İl yönetimiyle katıldıkları kurultaya ilginin yoğun olduğunu belirten Efe, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin yanı sıra büyükelçilerin ve Batı Trakya Türk liderlerinin de katıldığını bildirdi.
BBP Partisi İlçe Başkanı Cengiz Efe, Atatürk Spor Salonu’nda Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun tek aday olarak katıldığı 7. Olağan Büyük Kurultayı saat 10.00’da başladığını belirterek şunları söyledi; 
“Güvenlik-Özgürlük-Refah (GÖR) açılımı ile gerçekleştirilen kurultay salonu tamamen doldu. Genel Başkanımız, Atatürk Spor Salonu’na girdikten sonra parti bayrakları ve balonlarla süslenmiş salonun ortasına kurulan ve iki yanında delegelerin oturduğu platform üzerinde yürüyerek partilileri selamladı. Ellerinde BBP ve Türk bayrakları olan delegeler ve partililer, “Başbuğ Muhsin”, “Başbakan Muhsin” şeklinde sloganlar attı. Kurultaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Edibe Sözen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, DP Genel Başkan Yardımcısı Necla Ceylan, SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dursun Akdemir, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu  katıldı. Ayrıca Mısır, Fas, Kırgızistan, Moldova, Suudi Arabistan büyükelçilerinin de katıldığı kurultaya Batı Trakya Türklerinin efsanevi lideri Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ve Azerbaycan’ın eski lideri Ebulfez Elçibey’in danışmanı Hanım Halilova da katıldı.”
BBP, Anadolu’nun hormonsuz ve natürel bir hareketidir!
Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP’ni Anadolu’nun ‘hormonsuz, naturel hareketi’ olarak nitelendirerek, “Ben tertemiz ellerimi size uzatıyorum. Bu eller kire bulaşmadı. Bu eller ihanete ortak olmadı. Bu eller tertemiz bir mazinin hatıralarıyla dolu bir kuşağın, bugüne uzattığı ve kutlu bir geleceğe birlikte yürümek için sözleşmek isteyenlerin elidir. BBP, Türkmeniyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisi ve Sünnisiyle milleti tasada ve kıvançta bir yapacak, Türk-İslam coğrafyasında büyük birliği kuracak büyük ülkü yoludur.  Bu yola çıkarken birlikte karar verdik, birlikte yürümeye ve birlikte büyümeye söz verdik. Bu yola çıkarken içerde ve dışarıda hiçbir derin güçten destek almadık. Büyük Birlik Partisi, milli tarihimiz, milli ve manevi değerlerimizden beslenen, Anadolu’nun hormonsuz ve natürel bir hareketidir. Bizler bu ülkede yaşayan insanların her şeyin en iyisini hak ettiğine inanıyoruz. Halka hizmet etmenin en önemli aracı olan siyaset, BBP için kesinlikle bir meslek algısı değildir.”
Büyük Türkiye idealini özümseyen, herkes için adalet, özgürlük ve refah prensiplerine dayalı “Yeni Bir Dünya Kurma” iradesinin fitilini ateşleyecek ve tüm bunları ülke siyasetinde etkin hale getirebilecek vizyona sahip yegâne siyasal oluşumun Büyük Birlik Partisi olduğuna dikkat çeken Yazıcıoğlu, “Bu yola çıkarken kendimize güvendik. Birbirimize inandık. Bugün bir kere daha sizlere sesleniyorum. Benimle gerekirse en çetin şartlarda birlikte yürümeye var mısınız? Milletimiz için fedakarlığa değil, gerekirse feda olmaya var mısınız? Vatanın ve milletin mukadderatını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır diyor musunuz? O halde kendi zekânıza ve dehanıza güvenin. Sizin kaderiniz ve hakkınız geri kalmışlık değildir. Artık gelenekçi değil, yenilikçi akla muhtaç olduğunuzu bilin. Milletimizin ve ülkemizin güvenliğini, özgürlüğünü ve refahını sağlayacak milliyetçi, maneviyatçı ve demokratik olan bu çizgide yürümek ön koşuldur.
Bu yolda birlikte yürümeye var mısınız? O halde ayağa kalkın uzatın ellerinizi. Ve bir kere daha sözleşelim, var mısınız? Güvenliğimiz, özgürlüğümüz ve refahımız için var mısınız? Olup bitenin farkına varmaya, bahane üretmeden ve sağınıza solunuza bakmadan mücadeleye var mısınız? O halde bugünü yeni bir milat kabul ederek bir kere daha değerlendirelim” diye konuştu.
AK Parti ülkeyi perişan etti!
BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ülke gündemi hakkında yaptığı konuşmasında iktidar partisini eleştiri yağmuruna tuttu. 2008 yılının ilk 5 ayında kapanan işyeri sayısının son 10 yılda kapanan işyeri sayısının üstünde olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, Türkiye’de açlık sınırının altında bulunan nüfusun 11 milyona, yoksulluk sınırının altındaki nüfusun ise 53 milyona ulaştığını belirtti.
AK Parti’nin iktidar olduğu 2002’den bu yana tarım desteklerini azalttığını, maliyetlerin katlanarak arttığını ama ürün alım fiyatlarının yerinde saydığını söyleyen Yazıcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Çiftçiler ürününü maliyetin altında satmak zorunda kaldı. Fındık üreticisi, pamuk üreticisi, çeltikçi, buğday üreticisi yani çiftçimiz borçlarını ödeyemedi. Tarlası, bağı bahçesi, evi hacizlik oldu ve elinden alındı. Allah aşkına bu tablonun neresi pembe? Büyük Birlik Partisi iktidarında Türk tarımını ve çiftçisini doğru politikalarla ihya edeceğiz. İlk başta IMF ve Dünya Bankası dayatmasıyla tarım ürünlerine getirilen sınırlamaları tamamen ortadan kaldıracağız. Yerli üretimin arttırılmasını teşvik edeceğiz. Maliyet düşürücü, verim ve rekabet düzeyini artıran politikaları hayata geçireceğiz. Bu çerçevede kağıt üstünde değil, peşkeş çekerek değil, gerçekten tatbik edilebilen toprak reformunu hayata geçireceğiz. Sulama yatırımlarına hız vereceğiz. Başta tohum olmak üzere bitkisel ve hayvansal üretim araçlarını, kullanılması gereken gübre ve tarımsal ilacını, tarım alet ve makinelerini ülke içinde üretip, zamanında ve uygun fiyatla üreticiye ulaştıran bir tarımsal girdi politikası izleyeceğiz. Ürettiği sürece çiftçiden vergi almayacağız. Toprağı olmayan köylüye üretim yapılması şartıyla toprak vererek, üretime katacağız. Kuraklık, don, sel gibi doğal afetlere karşı ürün sigorta sistemi getirerek üreticilerin zararlarını karşılayacağız. Şehirleşmenin tarım arazilerini yok etmesini önleyeceğiz. Tarımsal üretim merkezlerine, ucuz taşıma aracı olan demiryolları bağlantısı kuracağız. Her türlü dış müdahalelere karşı koyup GAP’a hız vereceğiz.
Türk ekonomisi yüksek faizlerle geri ödediği borçlar ve sıcak para ile yaşayan bir ‘bağımlıya’ dönüştürülmüştür. “Bir bağımlı nasıl tedavi edilirse, Büyük Birlik Partisi de Türk ekonomisini aynı şekilde tedavi edecektir. “dedi
Demokratik, sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Genel Başkanımız Yazıcıoğlu, Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi gerektiğini de belirtti. Terörle mücadele konusunda yeterli ve kararlı bir programın ortaya konulmadığını iddia eden Yazıcıoğlu, “Türkiye’de şimdiye kadar terörle ve teröristle mücadele edilmemiştir. Bizim mücadele ettiğimiz maalesef gölgelerdir. Bu mayınları kim teröristlere ulaştırdı, bunu sordular mı? Hesap sordular mı? O mayınları üreten fabrikaların sahiplerinden hesap sormazsanız, onlara haddini bildirmezseniz terörü önleyemezsiniz. Bu olayı sadece Mehmetçiğe havale ederek yapamazsınız”
Yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanın!
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, tek aday olarak girdiği kongrede 796 delegenin 795’nin oyunu alarak güven tazeledi.  Sonuçların açıklanmasının ardından katılımcılara teşekkür eden Yazıcıoğlu, “Tatlı bir yorgunlukla evlerinize döneceksiniz ama başarmış olmanın da gururunu yanınızda götüreceksiniz. Yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanın. Sizi bir büyük birliğe çağırmıştım, şimdi sizi kutlu bir iktidara çağırıyorum.  Kurultaya gelemeyenlere selam götürün. Rüşvet kasalarından, yolsuzluk keselerinden, birtakım güç odaklarından elde edilmiş kolay kazançlar, rüzgârla gelenler rüzgârla giderler. Bize düşen, karanlıktan şikâyet etmek değil karanlığa mum yakmaktır. Yerel seçimlere şimdiden başlayarak gerçekten üzerimize düşeni hakkıyla yaptığımızda çoğunlukla ezilmiş olmayacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.