Yatırımcılara olağanüstü destek

Yatırımcılara olağanüstü destek

Belediye Başkanı Ergün Koç, ilçedeki yatırımlarını büyütmek amacıyla kendilerinden imar planı değişikliği isteyen Nestle ile Vatan firmasını satın alan Ülker’in taleplerini değerlendirmek üzere Meclisi yarın akşam olağanüstü toplantıya çağırdı.
Yatırımcıların önünü açacak plan değişikliklerinin görüşüleceği toplantıda, İMKB Meslek Lisesi’nin, çok amaçlı salon ve ek derslik bina inşaat izniyle, İstiklal İlköğretim Okulu’na Belediye’ye ait arsa bağışı da görüşülecek.
Belediye Başkanı Ergün Koç, ilçeye ve çevreye 5 bin kişilik istihdam yaratacak tersane projesinin engellendiğini ve bu projenin Yalova’da uygulandığını belirterek, “Mevcut fabrikalarımızın genişleme ve üretim artışına destek vermeye hazırız. Yeter ki, ilçemizde iş imkanları artsın. Gençlerimizin yüzü gülsün. Binlerce gencimize iş imkanı verecek yeni tersane talepleri her zaman Türkiye’nin gündeminde olacaktır. İlçemiz böyle bir proje açısından caziptir. Engelleyenleri halkımızın vicdanına bıra-kıyorum.”dedi.
Ülker grubu tarafından kısa süre önce satın alındığı bildirilen Vatan Konserve’nin salça üretimine kapattığı kapılarını yeniden açmak üzere olduğu belirtildi. Ülker’in Vatan adını değiştirmeden üretim yapacağı ve bölgedeki talepleri karşılayacak büyük bir depo inşa ederek işe başlayacağı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.