Yaşanılabilir bir çevre için, ağaç dikin!

Yaşanılabilir bir çevre için, ağaç dikin!
Karacabey Meslek Yüksek Okulu Süt Topluluğu, “Yaşanabilir Çevre İçin Ağaç Dikme” adı altındaki ilk faaliyetini dün okul bahçesinde gerçekleştirdi.
Düzenlenen etkinlik, Okul Müdürü Prof.Dr. İbrahim Ak ile Süt Topluluk Danışmanı ve Öğretim Üyesi Cumhur Berberoğlu öncülüğünde, Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Selda Özbilgin, Doç.Dr. Canan Hecer, Yrd.Doç.Dr. Metin Güldaş, Öğretim Görevlisi Şükrü Kaya, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.
20 adet akasya ve fıstık ağacı dikerek örnek bir davranış sergileyen Süt Topluluğu, faaliyetleri kapsamında köy ilköğretim okullarını gezerek öğrencilere sütün yararlarını anlatmayı planlıyor. Sütaş’ın büyük destek verdiği Süt Topluluğu ayrıca, çevre çiftlikleri ziyaretler planlayarak etkinliklerini arttırmayı hedefliyor. Sportif faaliyetlere yer verecek olan Süt Topluluğu yakın zamanda “Süt Kupası” adı altında gerçekleştireceği etkinlikle çalışmalarını sürdürecek.
Süt Topluluk Danışmanı ve Öğretim Üyesi Cumhur Berberoğlu, yüksekokullar arasında resmiyet kazanan ikinci topluluk olduklarına dikkat çekti. Faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüreceklerini dile getiren Berberoğlu, “Ağaç dikmenin yararlarını anlatmaya gerek yok. Amacımız üniversite olarak bu tür güzel faaliyetlere örnek teşkil etmek. Süt Topluluğu olarak, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Karacabey’in potansiyelini her alanda kullanarak ilçemize katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Okul Müdürü Prof Dr. İbrahim Ak ise, Süt Topluluğunun faaliyetlerini takdirle karşıladığını belirterek, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.