Yasakçı zihniyetinizi protesto ediyorum

Salih Tunç, emekli öğretmenler adına her yıl yapılan konuşmanın kaldırılmasına büyük tepki gösterdi:

Karacabey'de önceki gün Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde kutlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü” programına emekli eğitimci Salih Tunç, damga vurdu.
    Her yıl emekliye ayrılan öğretmenler adına yapılan konuşmanın kaldırılmasını eleştiren 35 yıllık eğitimci Salih Tunç, plaketi kabul etmeyerek tepkisini yüksek sesle dile getirdi.
    Kimsenin beklemediği bir anda dikkat çekici bir konuşma yapan Tunç, “Ben Salih Tunç olarak buradayım. Ancak her yıl programda yer alan emekli öğretmenler adına yapılan konuşmanın kaldırılmasını kınıyorum ve yasakçı zihniyetinizi protesto ediyorum. Plaketi de kabul etmiyorum” diyerek sert tepki gösterdi.
    Tunç'un sert konuşmasıyla birlik başta protokol olmak üzere programda bulunan herkes şok olurken, salonda buz gibi bir hava esti.
    Geçtiğimiz Temmuz ayında Atatürk İlköğretim Okulu'ndan emekliye ayrılan Salih Tunç'un bu sert çıkışı özellikle bir çok eğitimciden destek gördü.
    Tunç'un söylediklerinin yerinde olduğunu vurgulayan eğitimciler, “Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yapılıyor da, emekliye ayrılan öğretmenler adına niye yapılmıyor? Neden böyle bir uygulamaya gidilmiş, anlamış değiliz. Sonuç emekli bir öğretmenin neler söyleyeceği, çok daha önemlidir” diye konuştu.
    Bu yıl Salih Tunç'la birlikte 3 öğretmenin daha emekliye ayrıldığı bildirildi. Necmettin Yılmaz, Çanakkale'de olması nedeniyle programa katılmadı. Elim bir trafik kazası sonucu yitirdiğimiz 14 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Osman Genç adına plaketi oğluna verildi. Salih Tunç'la birlikte programda yer alan emekli eğitimci Rıdvan Ergün ise plaketi aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.