Yarış mı, can pazarı mı?

Yarış mı, can pazarı mı?
Karacabey’de Cumhuriyet’in 85. yılı kutlamaları çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti tarafından düzenlenen okullar arası Cumhuriyet Koşusu’nda öğrencilerin can güvenliği göz göre-göre tehlikeye atıldı.
Önceki gün saat 10:00’da başlayan Cumhuriyet Koşusu’nda öğrenciler saatlerce yağmur altında bekletildi. Soğuk ve yağışlı havaya karşın çamur deryasının ortasında yarışmayı bekleyen miniklerin üşüdüğü gözlenirken, koşu parkuru ve Cumhuriyet Alanı’nın trafiğe kapatılmaması skandal olarak nitelendirildi.
Minik yürekleriyle Cumhuriyetin 85. yılını coşkuyla kutlayan öğrenciler, hem rakipleri hem de koşu parkuruna giren araçlarla yarışmak zorunda kaldı. Koşu parkurunda yeterli güvenlik önlemi alınamaması ise rezalete dönüştü. M.Fehmi Gerçekler Stadyumu’ndan start alan atletler Bursa Caddesi’ne yeni döşenen parke taşlarının ıslanarak kayganlaşması sonucu zor anlar yaşadı.
Geçtiğimiz yıl Lig Heyeti tarafından Atatürk Kültür Parkı’nda düzenlenen koşular mükemmel bir organizasyonla gerçekleşmişti. Koşu parkurunun güvenliği ve fiziksel şartların yeterliliği sayesinde övgü toplayan koşuların, tekrar caddelere taşınması ise vatandaşların tepkisini çekti.
İlçede fiziki şartları yeterli bir stadyum ve yağışlı havalarda bir çok organizasyonun gerçekleştiri-lebileceği kapalı spor salonu bulunmasına karşın, öğrencilerin yağmur altında koşturulması tartışma konusu oldu.
Koşunun hemen ardından yapılan ödül törenine yarışmayı izlemeye gelen daire amirlerinin davet edilmemesi dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.