“Yaprak Dükümü” operasyonu

Karacabey’de 4 ay önce başlatılan ‘Yaprak Dökümü’ isimli rüşvet operasyonunda 52 kişi gözaltına alındı.
Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amirliği`nde 5 yıl önce patlak veren ‘rüşvet skandalı`nın bir benzeri daha ortaya çıktı. Trafik polislerinin Bursa, Mustafakemalpaşa ve Bandırma yolu üzerinde yaptıkları kontrollerde taşıdığı yükün ağırlık sınırını aşan ve ceza kesilmesi gereken bazı kamyon sürücülerinden rüşvet aldıkları öne sürülünce soruşturma başlatıldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri`nin, Karacabey Cumhuriyet Savcılığı`nın talimatıyla yürüttüğü soruşturma dün operasyona dönüştü.
Karacabey Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gizlilik içinde yürütülen, ‘Yaprak Dökümü-16’ kod adlı rüşvet operasyonu sonunda 1’i başkomiser, 20 polis, 2 astsubay ve 2 uzman çavuş ile birlikte aralarında nakliye şirket sahipleri ve kamyon sürücülerinin de bulunduğu toplam 52 zanlı gözaltına alındı.
Rüşvet almakla suçlananlar, 15 klasörlük soruşturma dosyası da adliyeye gönderildi. ‘Suç işleme amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek ve sahte evrak tenzim etmek’ iddiasıyla göz altın alınan zanlıların bugün yargı önüne çıkması bekleniyor. Rüşvet skandalıyla ilgili mali boyutun milyonlarca YTL’yi bulduğu öne sürüldü.
5 YIL ÖNCEKİ OPERASYON
Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amirliği`nde 2003 yılının Temmuz ayında patlak veren ilk ‘rüşvet skandalı`nda da 42`si polis 47 kişi gözaltına alınmıştı. Trafik ceza tutanaklarında usulsüzlük yaparak görevlerini kötüye kullanıp rüşvet almakla suçlanan polislerden biri başkomiser 17`si ise Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla meslekten ihraç edilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.