Yapı dekorasyon kursiyerleri sertifikalarını aldı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Yapı dekorasyon kursu”nda ustalık belgesi almaya hak kazananlar sertifikalarını aldı.

KTSO'da gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat sektöründe çalışanlara yetki belgesi alma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

Çalışanların, söz konusu belgeye sahip olmalarını sağlayan 'Yapı dekorasyon kursları'nın dördüncüsünün tamamlandığını kaydeden Ak, belgesiz çalışanlara 1 Ocak 2015 tarihinden sonra cezai işlem uygulanacağını vurguladı. Belgesiz çalışanların ustalık yetki belgesi almaları gerektiğinin altını çizen Ak, geçici belge ile çalışanların ise belgelerini daimi ustalık yetki belgesi ile yenilemeleri gerektiğini belirtti. 

Konuşmalarının ardından KTSO Başkanı Naci Güncü'ye teşekkürlerini ileten Ak, “Ticaret ve Sanayi Odası yaptığımız bütün eğitim faaliyetlerinde arkamızda değil, her zaman yanımızda oldu. Desteklerini hiç esirgemedi” dedi. 

Kurs hakkında açıklamalarda bulunan KTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Fikri Sezer, “3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında 'Geçici ustalık belgeleri'ni alan çalışanların belgelerini 'Ustalık' statüsüne yükseltmesi için almaları gereken 40 saatlik eğitimlerin dördüncüsü tamamlandı.

15 kişilik eğitim programı ile derslerine devam eden ve yapılan sınav sonucu yeterliliklerini kanıtlayan kursiyerler 'Usta' statüsüne kavuştu. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin'in de katıldığı sertifika töreninde, sınav sonucu yeterliliklerini kanıtlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.