Yangın zedelere konut izni

Yangın zedelere konut izni
Karacabey Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ergün Koç’un çağrısıyla dün olağanüstü toplandı.
Toplantıda, içerisinde altı adet konunun yer aldığı tek maddeyi görüşen Belediye meclis üyeleri, Bayındırlık ve İmar Komis-yonu’ndan gelen teklifleri kabul etti. Buna göre, Belediye’nin 2008 yılı Ücretler ve Harçlar Tarifesi ile 2008 Mali Yılı Analitik Bütçesi Aralık ayında gerçekleştirilecek toplan-tıda ele alınacak.
Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce teklif edilen, karayoluna cepheli parsellerde 15 metrelik servis yolu bırakılmasını öngören ve bazı plan değişikliği tekliflerini kabul eden meclis üyeleri Ballıkaya Köyü yangınzedelerini yeni evlerine kavuşturmayı planlayan kat yüksekliği değişikliğini de onayladı.
Ballıkaya Köyü’nde geçtiğimiz aylarda çıkan yangın felaketi sırasında evleri yanan 8 aileye, Nasrettin Mahallesi’nde konut inşa etmeyi kararlaştıran Bursa Bayındırlık Müdürlüğü kat yüksekliğinin artırılması teklifinde bulundu. Nasrettin Mahallesi 45 pafta, 300 ada ve 36 numaralı parselde uygulanan 3 katlı bina izninin 4 kata çıkarılmasını isteyen Bayındırlık İl Müdürlüğü’nün talebi tüm meclis üyelerince kabul edildi. Yangından zarar gören 8 aileye Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından önümüzdeki aylarda 4 katlı 2 adet konut inşa edilecek.
Toplantı sonunda, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Kıranlar Köyü’nde AB Gıda Sanayi ve Tic.A.Ş. firmasına ÇED raporuna gerek duymadan “Kireç fabrikası” izni vermesi meclis üyeleri arasında şok yarattı. Bakanlık, onay verdiği fabrika için Karacabey Belediyesi’nin ruhsat ve diğer izin belgelerini hazırlamasını istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.