Vural: “Piknik Alanı sorunu çözülmeli”

Yeniköy’ü Güzelleştirme Derneği Başkanı Ümit Vural, beldenin ve doğal güzelliğin korunması amacıyla, Bursa Çevre ve Orman İl Müdürlü-ğü’nün Belediye’yle iş birliği yapmasını istedi.
Orman ve denizin birleştiği ender sayfiye yerlerinden biri olan Yeniköy’ün piknik alanın dört yıldır doğru dürüst işletilememesini eleştiren Vural, Bursa Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nün büyük yanlış içinde olduğunu belirtti. Vural, “Yanlıştan dönmek de bir erdemdir. Piknik Alanı’nı, Belediye işletirse ormana, insanlarımıza ve Yeniköy’e çok şeyler kazandırır. Huzurlu, temiz, gelenlerin her ihtiyacını rahatlıkla karşılayacağı bir mesire yeri ancak yerel yönetimin elinde gerçekleşir. Yaz sezonunda Yeniköy’e gelerek, pikniğini yapacak ve denizden faydalanacak insanların çoğalması, acaba kimleri rahatsız ediyor? Siyaset dahil, çeşitli nedenlerle Belediye’nin piknik alanını işletmesini engellemek isteyenler varsa, şunu bilsinler ki, Yeniköy halkı onları vicdanlarında affetmez. Burada Yeniköy ve Karacabey’in çıkarları söz konusudur. Yeniköy’deki tüm vatandaşlar yatırım ve hizmetlerinden son derece memnun. Piknik alanı işletmesi de Belediye’ye verilseydi burasının Türkiye’nin gözde mekanlarından biri olabilirdi. Geleceğin güzel ve sürekli gelişen Yeniköy’ü düşünülüyorsa, yapılan yanlıştan dönülmeli ve piknik iletmesi Belediye’ye verilmeli. Böylelikle Yeniköy’e her hafta binlerce insanın geleceğine ve ekonomik hareketliliğin yaşanacağına inanıyoruz” dedi.
Piknik Alanı’nın yıllar öncesinde olduğu gibi ücretsiz olmasını savunan belde sakinleri, bunun ancak Belediye’ye devredilmesi halinde olabileceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.