Voleybol Turnuvası sancılı başladı

Voleybol Turnuvası sancılı başladı
Karacabey Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün “Herkes İçin Her Yaşta Spor” Kaymakamlık kupası kurumlar arası voleybol turnuvası ilk maçında Keşlikspor turnuvadan çekildi.
Kapalı Spor Salonu’nda önceki akşam oynanması gereken Keşlikspor ile İmren Köfte arasındaki karşılaşma öncesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şaban Bayraktar, kadrosunda profesyonel oyuncu bulundurduğu anlaşılan Keşlikspor takımını uyardı. Ancak bu oyuncuyu oynatmakta kararlı olan Keşlikspor’un itirazı kabul edilmedi.
Profesyonel 2. ligde Yenişehir Belediyespor forması giyen Enes Çavuş isimli oyuncunun ayrıca, Karacabey’li doğumlu olmadığı, Karacabey’de oturmadığı ve Karacabey’de 3 aydan beri herhangi bir yerde çalışmadığı kaydedildi. Bunun ardından turnuvadan çekildiğini açıklayan Keşlikspor, hükmen yenik sayıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şaban Bayraktar, turnuva öncesinde her takıma “Talimatname”nin verildiğini ve sözlü olarak da uyarıldığını söyledi.
Talimatname’de yer alan; “Oyuncuların Karacabey doğumlu olmaları, Karacabey’de yaşıyor olmaları ya da en az 3 aydır Karacabey’de çalışıyor olmaları gerekmektedir” maddesi ile, “Profesyonel oyuncu oynayamaz” kuralına aykırı davrandığı bildirilen Keşlikspor’un bu oyuncuyu oynatmakta ısrar etmesi üzerine tartışma yaşandı.
Şaban Bayraktar’ın “Bu koşullarda maça çıkamazsınız” demesi üzerine Keşlikspor turnuvadan çekildi.
Gelişmelerin ardından mücadeleyi hükmen kazanan İmren Köfte, turnuvaya galibiyetle başladı.
8 takımın mücadele edeceği. A Grubu’nda; Ova Köyleri Sulama Birliği, Ticaret Borsası ve İmren Köfte, B Grubu’nda ise; Cengiz Kasap, Erka Tarım, Alacalı Ticaret, Emir Sultan ve Çarşı takımları boy gösterecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.