Vergi vermek kutsal bir görevdir!

“Vergi Haftası” etkinlikleri dün başladı:

Karacabey Vergi Dairesi Müdürlüğü, “23. Vergi Haftası”nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Kaymakam ve Belediye ziyaretleriyle devam etti.

Etkinliklere Vergi Dairesi Müdürü Suat Özkaya, Mal Müdürü Rıza Sevim ve Gelir Uzmanları Levent Adanır, Mehmet Tapınç ile Tülay Kesimci katıldı.

Vergi Dairesi yetkilileri, Kaymakamlık ziyaretlerinde Dursun Balaban’a çiçek takdim etti.

Vergi Dairesi Müdürü Suat Özkaya, amaçlarının vergi bilincini arttırmak olduğunu söyledi. Vergi Haftası kutlamalarının iki temel prensibi olduğuna dikkati çeken Özkaya, “Bunlardan birincisi ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımızda, gençlerimizde vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamak; ikincisi de, toplumda zaten var olduğuna inandığımız vergi bilincini daha üst seviyelere taşımaktır” dedi.

Verginin önemine değinen Kaymakam Balaban ise, “Devletin ayakta kalması için vergi gelirleri büyük önem taşıyor. Vatandaşa bu bilinci aşılamak hepimizin görevidir. Sizlerin bu konudaki gayretine teşekkür ediyorum. Vergi veren vatandaş, bunun kendisine hizmet olarak döneceğini bilmelidir. Vergi toplamada başarısız olan ülkeler, büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu anlamlı gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

 

          

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.