Vergi bilincini aşılamak hepimizin görevi

Karacabey Vergi Dairesi Müdürlüğü, dün “24. Vergi Haftası”nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Kaymakam ve Belediye ziyaretleriyle devam etti.
Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan önderliğindeki etkinliklere kurum personelleri katıldı. Vergi Dairesi yetkilileri, çelenk sunumunun ardından Kaymakamlık ziyaretlerinde Ahmet Yurtseven'e çiçek takdim etti.
Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan, amaçlarının vergi bilincini arttırmak olduğunu söyledi. Vergi Haftası kutlamalarının iki temel prensibi olduğuna dikkati çeken Kalkan, “Bunlardan birincisi ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımızda, gençlerimizde vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamak; ikincisi de, toplumda zaten var olduğuna inandığımız vergi bilincini daha üst seviyelere taşımaktır” dedi.
Verginin önemine dikkat çeken Kaymakam Ahmet Yurtseven ise, “Toplumun ihtiyaçlarını gidermek adına vergiler büyük önem taşır. Vergi'nin tabana yayılması, modern toplum olmanın gereğidir. Vatandaşa bu bilinci aşılamak hepimizin görevidir. Sizlerin bu konudaki gayretine teşekkür ediyorum. Vergi veren vatandaş, bunun kendisine hizmet olarak döneceğini bilmelidir. Vergi toplamada başarısız olan ülkeler, büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu anlamlı gününüz kutlu olsun” diye konuştu.
Vergi Dairesi yetkilileri daha sonra Belediye Başkanı Ergün Koç'la bir araya geldi. Karacabey Belediyesi'nin Vergi Dairesi'ne borcu olmayan ender kurumlardan olduğuna dikkat çeken Müdür Ali Kalkan, bu konuda Başkan Koç'u kutladı.
Vergiye her önce önem verdiklerini ifade eden Başkan Koç da, “Bu bizim önceliğimizdir. Devletin var olması ve yaşayabilmesi için her vatandaşın bu duyarlılığı gerçekleştirmesi gerekir” diye konuştu.
Etkinlikler hafta boyunca sürecek
Vergi Haftası'nın ikinci günde de ziyaretler sürecek. Saat 10.00'da Ziraat Odası, 14.00'te Ticaret Borsası ile devam edecek program 15.00'te Ticaret ve Sanayi Odası ile sona erecek.
Vergi Dairesi, etkinliklerin üçüncü gününde bu kez ilköğretim okulu öğrencileri ile meslek odaları yöneticilerini konuk edecek. Program saat 10.00 ile 16.00 arası sürecek. Aynı gün saat 17.00'de personel arası satranç turnuvası düzenlenecek.
Etkinliklerin 3 ve 4. gününde de Vergi Dairesi'ne öğrenci ve meslek odalarının ziyaretleri devam edecek.
Vergi Dairesi, etkinliklerin son günü olan 02 Mart 2013 tarihinde saat 10.00-14.00 arasında ilçe esnafını ziyaret ettikten sonra program sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.