Velileri alış veriş telaşı sardı

Karacabey’de 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte mağazalarda okul malzemeleri yerini alırken, velileri de alış veriş telaşı sardı. Okul kayıt ve servis ücreti dışında ilköğretime başlayan bir öğrencinin maliyeti 45-85 YTL arasında değişiyor. Önlük, ayakkabı, pantolon ve çanta gibi okul malzemelerin fiyatlarının geçen yılki fiyatlarla aynı olması vatandaşları sevindirdi. Çocuğunu okula göndermek için alış veriş telaşına giren vatandaşlar, stantlara yansıyan fiyatlardan memnun olduğunu söyledi.
Okul malzemelerinden önlük 35-45 YTL, ayakkabı 30-60 YTL, pantolon 30-50 YTL ve çanta fiyatları 30-50 YTL arasında satılıyor.
Giyim malzemeleri piyasaya böyle yansırken, bir öğrenci için defter, kalem, kalemtıraş, silgi, cetvel, defter kabı ve boya kalemi malzemelerden oluşan kırtasiye malzemelerinin ise 30 ila 60 YTL arasında değiştiği belirtiliyor. İlçe esnafı, okulların açılmasıyla birlikte satışların daha fazla olacağını belirtilerken, veliler ise çocuğuna daha ucuz okul eşyası bulmak için mağaza mağaza dolaşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.