Velilerden “Kapatma” tepkisi

Subaşı İlköğretim Okulu’na yasa gereği kilit vurulması köylüleri isyan ettirdi:
 
Karacabey Subaşı İlköğretim Okulu’nun kapatılması köylüleri isyan ettirdi. Öğrenci sayısı 54’e düşen okulun kapısına yasa gereği kilit vuruldu. Okullarının kapatılmasına tepki gösteren Subaşı köylüleri kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.
Subaşı Köyü’nde öğrenci sayısının yasal zorunluluk olan 60’ın altına düşülmesi nedeniyle 2012 eğitim- öğretim dönemine başlanamadı. Fiziki yapısı ve donanımının yanı sıra kaloriferli lojmanları bulunan okulun, bölgede örnek gösterildiğini söyleyen Subaşı Köyü Muhtarı Hasan Alkan, 3 kilometre mesafedeki Karakoca Köyü’ne çocuklarının gitmek zorunda kalmasından üzüntü duyduklarını anlattı.
Köylülerin çocuklarını bu okula göndermek istemediğini belirten Muhtar Alkan, “Sabah erkenden çocukların kalkması ve servis aracına yetişmesi gerekiyor. Bunda da büyük sıkıntı yaşanıyor. Zaten taşıma sistemi sağlıklı işlemiyor. Muhtarlık olarak takviye yapmak durumunda kalıyoruz. Çocukların okula devamsızlığı gündeme geldi” dedi.
Fen, bilgisayar laboratuarlarının yanı sıra önceki sezon en güzel bahçe seçilen bir çevre düzenlemesine sahip okulun kapısında kilit vurulmasının ardından uygulamaya tepki gösteren veliler, yalnızca 6 eksik öğrenci yüzünden okulun kapatılmamasını önümüzdeki yıl öğrenci sayısının 60’ın üstünde olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.