Vatandaş’tan polise teşekkür!

Karacabey’in birçok cadde ve sokağında saat 22.00’den sonra çetelerin kol gezdiğinden şikayet eden vatandaşların sesine İlçe Emniyet Müdürlüğü kulak verdi. Vatandaşlar, artık daha güvende olduklarını belirterek ilgilerinden dolayı polislere teşekkür etti.

            İlçenin özellikle Atatürk İlköğretim Okulu önü, Esentepe, Şehir Mezarlığı ve Otobüs Terminali civarında çetelerin kol gezdiğinden ve yol keserek tehditler savurduğundan yakınan vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü, söz konusu bölgelerde güvenlik önlemlerini arttırarak sorunu çözdü.

            Bu konuda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Gruplar halinde gezen çetelerden bıkıp usanmıştık. Saygısızlıkları bir yana kurtarılmış bölgeler oluşturan çeteler, yolumuzu keserek tehditler savuruyor. Bizden zorla para toplamaya çalışıyorlar. Yaşları 13 ile 15 arasında olmasına karşın bu çeteler büyük korku salıyor. Hal böyle olunca da söz konusu bölgelerden geçemiyorduk ya da yol değiştiriyorduk. Ya dövülüyor, ya da soyuluyorduk. Bayanlar taciz ediliyordu. Çeteler yakalayamadıklarını taşla sopayla zarar veriyordu. Ancak İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sesimize kulak verdi. Şimdi daha rahatız. Umut ediyoruz ki bu hep böyle devam eder” dedi.

Karacabey’in sosyal bir şehir olmasını isteyen vatandaşlar, ilçede yapılan etkinliklerin halka daha çok yansıması gerektiğini söyledi. Karacabey’de sosyalleşmenin hiç olmadığını dile getiren vatandaşlar, “Akşam saat 21.00’den sonra herkes evine çekiliyor. Kimse dışarı çıkmaya cesaret edemiyor. Zaten çıksa ne yapacak, nereye gidecek? İlçede sosyalleşme ne kadar artarsa, insanlar da o kadar rahat eder. Saat 21.00’den sonra sokaklar çetelerin oluyor. İstedikleri mahallelerde kol geziyorlar. Sosyalleşme olursa polis de rahat eder bizde. Aksi halde geçici çözümler sıkıntıyı bitirmez” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.