Vatandaşın “Doktor” tepkisi

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde hastalara iyi davranılmıyor iddiası:

Bu konuda şikayetini dile getiren bir vatandaş, doktorların kendisine kötü davrandığını dile getirdi.

            Mustafakemalpaşa Dere Mahallesi’nde oturan Muhittin Şahin isimli vatandaş, 11 ve 12 Nisan tarihlerinde rahatsızlığı nedeniyle gittiği Devlet Hastanesi’nde ilgisizlikten yakındı.

            Başta Başhekim olmak üzere doktorların vatandaşa daha samimi yaklaşması gerektiğine dikkat çeken Şahin, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

            “12 Nisan 2012 tarihinde saat 21.30 sıralarında rahatsızlığımdan dolayı Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne gittim. Göğsüm sıkıştığından nefes alamıyordum. Acil’deki hekimin, hiç muayene etmeden bana ağrı kesici iğne yapmak istemesine itiraz ettim. Kendisine, ‘Beni muayene etmeden neden iğne yapıyorsunuz? Beni öldürmek mi istiyorsunuz?’ diyerek hastaneden ayrıldım.

            11 Nisan 2012 tarihinde ise sıra alarak başvurduğum Kulak Burun Boğaz Polikliği’nde görev yapan iki doktor da beni muayene etmeden baştan savma iş yaptılar. Kulak yıkatma isteğime, ‘Gerek yok’ dediler. İlaç yazıp gönderdiler.

            Acil Servis ile KBB doktorlarından şikayetçiyim. En çok da ilgisizlikten şikayetçiyim. Devletin sağlık olanaklarından yararlanmak istemem en doğal hakkım değil midir? Ancak duyduğum kadarıyla benim dışımda bir çok vatandaş, hastanemizin ilgisizliği ve samimiyetsizliğinden yana dertli. Gördüğüm kötü muamele nedeniyle Mustafakemalpaşa Kaymakamlığına şikayet dilekçemi verdim. Tek isteğim herkesin görevini layıkıyla yapmasıdır. Bu işten bıkan varsa da istifa etsin gitsin.

            Şikayetlerimi Başhekim’e de ilettim. Bana, ‘Ben ne yapayım?’ dedi. Bunun üzerine, ‘Böyle bir hastanede muayene olmam’ deyince Başhekim, ‘Olmazsan olma’ diyerek beni azarladı. Hastanemizin başı böyle yaparsa, diğer doktorlar ne yapmaz?.”

            Hastanedeki ilgisizlikten yakınan Muhittin Şahin, vatandaşların kendisi gibi haksızlığa uğramaması için konunun takipçisi olacağını söyledi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.