Vatan Partisi’nden çiftçiye “Efendi” sözü

Vatan Partisi Bursa milletvekili adayı Sezai Okay, partisinin tarım politikaları ile ilgili açıklama yaptı. Köylünün yeniden milletin efendisi olacağına söz veren Sezai Okay, “35 yıl önce kendini doyuran 7 ülkeden biri olan Türkiye, yeniden üretecek ve ürettikçe büyüyecek” dedi.
Tarımın, AB, ABD ve Dünya Ticaret Örgütü’nün baskısı altında olduğunu dile getiren Vatan Partisi Bursa milletvekili adayı Sezai Okay, “Ekicimizin alın teriyle ürettiği ürünler dış pazarda yer bulamamaktadır. İhracat olanağı elinden gasp edilen ülkemizde en büyük zararı çiftçimiz görmüştür. Binlerce ton salçanın üretildiği Karacabey’de yitirilen Irak, İran, Libya, Tunus, Cezayir pazarlarıyla domates üreticilerimiz batağa sürüklenmiştir. Kapanan fabrikalarımızdan yalnızca biri Irak’a 13 bin ton civarında salça ihraç ederken, bugün güdüme terk edilen gıda sanayimizin geldiği son nokta işbirlikçi iktidarların eseridir.
Komşu ve ihracat yaptığımız ülkelere karşı uygulanan Amerikan piyonluğu sonucu oluşan düşmanca yaklaşım, ülkemizin hem can, hem ihracat kayıplarına yol açmıştır.
Vatan Partisi tüzüğünün 36. maddesinde yer alan tarımda hedef, köylüyü efendi kılmak, her tür bağımlılığa son vermektir. Bu nedenle ucuz yakıt, gübre, tarım aleti, zirai ilaç, kaliteli tohum Vatan Partisi’nin onur sözüdür. Yerine getirilecektir. Tarım açısından, ekolojik açıdan zararlı olduğu kanıtlanan ekimlere izin verilmeyecek, tohumda ve zirai ilaçta dışa bağımlılık süratle ortadan kaldırılacaktır.
İlçemizde ekim yapabilme ve ülke üretimine katkıda bulunabilmek için alınan özel krediler, köylümüzü toprağını ve ekipmanlarını satar duruma getirmiştir. Bu nedenle oluşan bu vahşi yok edişi durdurmak için kredi kartına bağlı bu borçların faizlerini sileceğiz. Ana parayı 5 yıla bölerek ödenmesini sağlayacağız.
İstanbul Borsası’nda 600 milyar dolarlık kazanç, belirli kesimlerin cebine gitmektedir.
Üstelik vergiden muaf tutulmaktadır. Vahşi kapitalizmin temsilcileri, çiftçimizin kazançlarından insafsızca vergiler alırken, yüzde 10 alınacak vergi bile 60 milyar dolarlık bütçeye katkı sağlayacaktır.
Vatan Partisi bu geliri halkımızın ve öncelikli olarak çiftçimizin yeniden efendisi olmasını sağlayacak biçiminde ivedi biçimde değerlendirecektir.
Karacabey’imizin tarımsal borçlarının 130 trilyon olduğu görüldüğünde sağlanacak bu girdinin ilçe tarımımıza nasıl bir hareket getireceği görülecektir. Yandaşlarının trilyonca
liralık vergi borçlarını silen AKP hükümeti, çiftçi ve köylü gündeme geldiğinde kılını bile kıpırdatmamaktadır. Öteleme adlı günü kurtarmaya yönelik çözümler dışında kalıcı ve tarıma gerçek anlamda katkı sağlayacak yollar aramamaktadır. Aramaya da niyetleri yoktur.
‘Ekmeyin’ diyen sıcak para sağlayıcılarının emireliliğine devam etmektedir. Sonuçta uygulanan sıcak para ekonomisi ile tarımımızı da ekonomimizi de aldıkları buyruklarla yerle bir etmişlerdir. Üretim yaptırılmayan ülkelerde amaçlanan da muhtaç duruma sokmak ve ekonomik işgali fiili işgale dönüştürmektir. Buna izin vermeyeceğiz. Vatan partisi, vatan-emek-namus gerçeğinin tek savunucusudur. Savunucu olduğu düşüncenin de iktidara geldiğinde uygulayıcısı olacaktır. Söz veriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.