Vali’den Matlı’ya teşekkür

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Karacabey'de okul yaptıran Matlı ailesine teşekkür etti. Vali Harput, “Hayırsever Matlı ailesi bir ortaöğretim kurumu yaparak eğitime katkı sağlıyor. Eğitimin altın zincirine önemli bir halka eklemiş olacak” dedi.

Vali Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile birlikte Karacabey'de Matlı ailesi tarafından yaptırılan okul inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Harput ve Gülsar'a ev sahipliğini, Matlı Yem Sanayi AŞ adına Özer Matlı yaptı.

Karacabey’de eğitim alanında da önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Harput, “Hayırsever Matlı ailesi bir ortaöğretim kurumu yaparak eğitime katkı sağlıyor. Eğitimin altın zincirine önemli bir halka eklemiş olacak. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ise bir okul yapmak için çalışmalara başladı ve protokolünü imzaladık. Ayrıca, Karacabey Ticaret Borsası'nın da bize okul sözü var. Başta Özer Matlı ve ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa'nın hayırseverler konusunda çok şanslı olduğunu ifade eden Atilla Gülsar da, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yeterli imkanlar sağlandığında, çok büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Hayırsever Matlı ailesi tarafından yaptırılan bu okulda eğitim alacak gençlerimiz de hedeflenen, gelişmiş Türkiye'nin oluşturulmasına önemli katkılar sağlayacak. Eğitime verdikleri katkılarından dolayı Matlı ailesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Matlı ailesi için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Özer Matlı ise eğitime katkı sağlamanın babalarından gelen bir aile geleneği olduğunu söyledi. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un, okul inşaatlarını ziyaret etmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Matlı, okulun, eğitim camiası ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini diledi.

Karacabey’de Matlı Ailesi tarafından 5 bin 140 metrekare arsa üzerine yaptırılan okulun en kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. 24 derslik ve zemin+2 kat olarak inşa edilen okulda 2 adet yurt binası da yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.