Vali Harput, TİGEM’i ziyaret etti

Vali Harput, TİGEM’i ziyaret etti
Karacabey’e çeşitli incelemelerde bulunmak üzere gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput Kaymakamı Dursun Balaban ile beraber TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü)’i ziyaret etti.
İşletme Müdürü Dr. Ahmet ÇIRA, Müdür Yardımcısı Kemal ERDOĞAN ve işletme personeli tarafından karşılanan Vali Şahabettin Harput, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı TİGEM’in Türk tarımında önemli görevler üstlendiğini vurgulayan Harput, yapılan çalışmaları beğendiğini söyledi.
Türkiye ile Sudan arasında “ Eğitim ve İşbirliği” kapsamında tarım konusunda pratiğini geliştirmek ve ülkemizdeki tarımsal uygulama teknolojilerini incelemek üzere gelen 11 Sudanlı (Ziraat Mühendisi ve Veteriner) Tarım Teknik elemanlarıyla sohbet eden Vali Harput; uygulanmakta olan projenin çok yerinde olduğunu kaydetti. Sudan’ı dost ve kardeş ülke olarak gördüklerini ifade eden Harput, projenin bu tür ilişkilerin gelişmesine son derece olumlu katkı sağlayacağını bildirdi.
Sudanlı Tarım Teknik Elemanlarını son derece sıcak ve sevimli bulduğunu belirten Vali Harput, iki ülke arasında tarihsel ve kültürel bağların olmasının önemli bir faktör olduğunu söyledi.
Sudanlı Teknik Elemanlar, ülkelerinde Osmanlı İmparatorluğunun ayrı bir ders olarak okutulduğunu, güçlü bir ülke olan Türkiye’yi her Sudanlının çok sevdiğini belirterek, Türkiye’nin yeniden daha güçlü bir ülke olarak dünyada söz sahibi olmasını candan istediklerini sözlerine eklediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.