UÜ’den Sadık Yılmaz’a “Onur Doktorası”

Rektör Yurtkuran, belgeyi Muharrem Yılmaz’a verdi
Sadık Yılmaz’a “Onur Doktorası”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Yurtkuran Sütaş’ın kurucusu rahmetli Sadık Yılmaz’a “Onur Doktorası” verdi. Rektör Prof. Mustafa Yurtkuran tarafından oğlu Muharrem Yılmaz’a takdim edildi.
Dün, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapılan törene, Sadık Yılmaz’ın eşi Sahavet Yılmaz, oğlu Muharrem Yılmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Rektör Yardımcısı Prof. Tahir Baştaymaz, Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Ahmet Avinç ile Uludağ Üniversitesi ve Karacabey Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri katıldı.
Sadık Yılmaz’a “Onur Doktorası” verilmesi önerisinde bulunan Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Ahmet Avinç, “Sadık Yılmaz, Karacabey MYO’ya desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Yaşama veda etmeden önce Karacabey MYO’na çok önemli bir destek daha vererek, Sadık Yılmaz Öğrenci Yurdu Projesini hazırladı. Yapımı tamamlanan yurt 2007-2008 öğrenim döneminde öğrencilerin hizmetine sunulacaktır” Dedi.
Prof. Avinç’in ardından, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tahir Baştaymaz söz aldı. Baştaymaz, Üniversite Senatosu’nun Sadık Yılmaz’a onur doktorası verilmesinin gerekçesini anlattı. Prof. Baştaymaz’dan sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Mustafa Yurtkuran, Sadık Yılmaz’a “Onur Doktorası” vermekle Uludağ Üniversitesi’nin de onurlandığını vurguladı. Sadık Yılmaz’la ilk tanışmalarını ve ölümüne kadar sürdürdükleri dostluktan yansıyan anılarını dile getiren Yurtkuran, Sadık Yılmaz’ın oğlu Muharrem Yılmaz’a Sadık Yılmaz’ın cüppesini giydirip “Onur Doktorası” belgesini verdi.
Babasının “Onur Doktorası”nı kabul edip cüppesini giyen Muharrem Yılmaz, Sadık Yılmaz’ın eğitim alanındaki misyonunu geliştirerek sürdüreceklerini belirtti. Sadık Yılmaz’ı ve Yılmaz ailesini onurlandırdıkları için Karacabey Meslek Yüksek Okulu’na ve Uludağ Üniversitesi Senatosu’na teşekkür eden Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Babamın ilkeleri, bizim için en büyük mirastır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.