Üniversiteli gencin acısı yürekleri yaktı!

Üniversiteli gencin acısı yürekleri yaktı!
Ankara’da yaşanan doğalgaz faciası sonucu hayatını kaybeden 7 üniversite öğrencisinden biri olan Oğuzhan Tozburun (19)’un cenazesi Mustafakemalpaşa’nın Ocaklı Köyü’nde toprağa verildi.
Henüz hayatlarının baharında olan Bilkent Üniversitesi öğrencisi 7 genç, yılbaşı için buluştukları evde, doğalgaz borusundan sızan karbon monoksitten zehirlenerek yaşamlarını kaybetmişti.
Arkadaşlarıyla birlikte talihsiz olayda can veren aynı üniversitenin Kimya bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi 19 yaşındaki Oğuzhan Tozburun’un Mustafakemalpaşa Ocaklı Köyü Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli babası Albay Seyit Tozburun, öğretmen olan annesi Güler Tozburun, optik mühendisliği alanında doktora yaptığı ABD’de acı haberi alarak Türkiye’ye gelen ağabeyi Serhat, lise öğrencisi olan kardeşi Batuhan Tozburun, arkadaşları ve Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan katıldı.
Askeri yetkililerin çok sayıda çelenk gönderdiği cenazede, gözyaşlarına boğulan baba Seyit ve anne Güler Tozburun cami önünde taziyeleri kabul etti.
Yağmur altında yapılan cenaze töreninde ailenin oldukça bitkin olduğu gözlendi. Oğuzhan Tozburun’un cenaze namazının ardından köy mezarlığında, geçtiğimiz yıl vefat eden babaannesi Münevver Ünsal’ın yanında defnedildi.
Bu arada, baba Tozburan, görevinden istifa eden Başkent Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir’le ilgili bir soruya, “Hiçbir bilgim yok. Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum” diye cevap verdi.
Türkiye’yi yeni yılın başlangıcında yasa boğan olayın ardından soruşturma başlatılırken, gençleri ölüme götüren zehirlenme sebebinin kombiyi bacaya bağlayan borunun yırtık ve yıpranmış olmasından kaynaklandığı bildirdi.
Bilkent Üniversitesi, 7 öğrencinin hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, “Sevgili öğrencilerimizi yeni yıla girdiğimiz gecede elim bir olayda kaybettik. Ailelerine, arkadaşlarına ve Bilkent topluluğuna sabır ve başsağlığı dileriz” denildi. Üniversitenin bugün hayatını kaybeden öğrenciler için bir anma töreni düzenleyeceği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.