Umreye gidecekler aşılanacak

Umreye gidecekler aşılanacak
Karacabey Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Kutsal Altıntaş, bu gün saat 9:00 ile 11:00 arasında umreye gidecek vatandaşların aşılanacağını duyurdu.
Daha önce Bursa Sağlık Müdürlüğü ve Fevzi Çakmak Sağlık Ocağı’nda, umreye gidecek vatandaşların aşılanacağının duyurulmuştu. İl Sağlık Müdürlüğü’nün Bursa ve ilçelerinde umre ziyaretine gideceklerin tek bir merkezde yapılacağını duyurduğu aşılama işlemi, vatandaşların zorluk çekmemesi için Karacabey’de de yapılacak.
Sağlık Gurup Başkanı Dr. M. Kutsal Altıntaş, umre ziyaretine gidecek vatandaşların aşılarını Karacabey’de yaptırabileceğini belirtti. Altıntaş, “Umreye gidecek vatandaşlar endemik hastalıklardan korunmaları için aşı yaptırmalılar. Amacımız, kutsal toprakları ziyaret eden vatandaşları menenjit ve çocuk felci hastalıklarına karşı korumak. Umre ziyaretine gidecek vatandaşlar bu gün saat 9 ile 11 arasında gelerek aşılarını yaptırabilirler” dedi.
Vatandaşların aşı işleminin yapılabilmesi için 7-8’li gruplar halinde gelmesini istendi. Diyanet İşleri aracılığıyla umreye gidecek vatandaşlar aşılarını yaptırmadığı takdirde Bursa Sağlık Müdürlüğü’ne gitmek zorunda kalacak. Karacabey Müftülüğü’yle iş birliği içinde gerçekleşen aşılama işlemi için Müftü Osman Şen, aşı yaptırmayan vatandaşların aşı kartı alamayacağı için, sınır kapısında sıkıntılar yaşayabileceğini ifade etti. Şen, vatandaşların aşılarını yaptırmalarını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.