Ulviye Matlı Fen Lisesi eğitime başladı

Karacabey'de Matlı Ailesi'nin anneleri adına yaptırdığı “Ulviye Matlı Fen Lisesi” eğitim öğretime başladı. Dün ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte hizmete açılan Ulviye Matlı Fen Lisesi, bu yıl 90 öğrenciye eğitim öğretim verecek.

Ulviye Matlı Fen Lisesi'nin 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine, AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, AKP Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erol, Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı'nın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bünyamin Demirtaş, “Okulumuzu Karacabey'imize kazandıran ve ilk günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Önder Matlı'ya çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzun ismini taşıyan Ulviye Matlı'yı ve kıymetli büyüğümüz Ömer Matlı'yı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

Ardından konuşan Milletvekili Önder Matlı, “Bugün çok büyük bir heyecan yaşıyoruz. Rahmetli annemizin ve babamızın, genç fidanların yetişmesine vesile olan bir eğitim öğretim kurumunun ismiyle beraber yaşıyor olması bizim için büyük bir gururdur. Öğrencilerimizden beklentilerimiz çok yüksek. Bu okul fen lisesi olarak bölgemizde çok önemli bir işlevi yerine getirecektir. Biz üzerimize düşeni yaptık. Okulumuzun ismini yüceltmek öğrencilerimize düşüyor. Yeni eğitim öğretim yılının ve okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Ahmet Yurtseven, “İlçemizde üniversiteyi kazanma başarı oranları hep çok düşük diyorduk. Bunun başlıca nedeni sınavda başarılı olan örgencilerimizin başka yerlerdeki okulları tercih etmeleriydi. Artık bundan sonra mazeretimiz kalmadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın girmiş olduğu yeni yapılanma içerisinde ilçelere pek fazla fen lisesi açılmasına izin vermiyordu. Hatta denetim yapılanların bir kısmı kapandı. İlçemize bir fen lisesinin yapılmasında Milletvekilimizin çok destekleri oldu. Okula ismi verilen Ulviye Matlı'yı rahmetle anıyoruz. Umarım bundan sonra okulumuzun başarılarıyla ismini yaşatırız. Yüzde 4, Türkiye başarısı içinde gerçekten güzel bir oran. 90 öğrencimiz yüzde 4-5 arasına girerek bu okulu kazandılar. Kazanmakla iş bitmiyor. Öğrencilerimizin üniversitede başarıları daha da önemli. Sınav maratonu içerisinde birinci aşamayı geçtiniz. Bundan sonra ikinci aşama üniversite sınavı. Sizlerden beklediğimiz bu güzide eğitim kurumu içerisinde üniversiteye hazırlanmanız ve sınavlarda Ulviye Matlı ismiyle beraber Karacabey Fen Lisesi'nin başarılı olduğunu göstermenizdir. Türkiye'de zaman zaman proje yarışmaları düzenleniyor. Dereceye giren projelerinizle Karacabey'in ve Karacabey Fen Lisesi'nin adını daha yükseklere çıkarmanızı umuyoruz. Okul binasının yapılması konusunda desteklerini esirgemeyen Milletvekilimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Matlı'ya okulun öğrencileri çiçek hediye etti. Okulun adının yazılı olduğu pasta kesilerek davetlilere ikram edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.