Uluabatlılar, hemşerilerini izledi!

“Fetih 1453 filmine çıkarma yapan köylüler, Uluabatlı Hasan’ın kahramanlığına bir kez daha hayran kaldı:

Cine Karaca’da gösterime sunulan muhteşem film için 100 kişilik bir ekiple sinema salonunu dolduran Uluabatlılar, hemşerileri Uluabatlı Hasan’ın kahramanlığını izleme olanağı buldu.

Filmde anlatılan ve İstanbul’a ilk Türk Bayrağını diken isim olan Uluabatlı Hasan’ın cesaretiyle bir kez daha gurur duyan köylüleri, böylesine anlamlı bir filmin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Köy Muhtarı Metin Altınok önderliğinde filmi izlemeye gelen köy halkı, ‘toprağımız’ dedikleri Uluabatlı Hasan’ı izlemenin heyecanını ve sevincini doyasıya yaşadı. Köylülerin çoluk çocuk, genç yaşlı bir araya gelerek gittikleri Fetih 1453 filmi aynı zamanda Karacabey’de de bir hafta da en çok izlenen film olarak kayıtlara geçti.

Filmi izlerken özellikle Uluabatlı Hasan’ın surlara bayrağı dikerkenki sahnesinde büyük alkış tutan Uluabat Köyü halkı gözyaşlarına da hakim olmayarak duygusal anlar yaşadı.

Birçoğunun ilk kez geldiği sinemada köylülerini izlemiş olmanın mutluluğunu hisseden Uluabatlılar, bu tarz filmlerle köylerinin gündeme gelmesini ve hak ettiği değeri bulmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.