Uluabatlı Hasan asla unutulmayacak!

Uluabat köyünde düzenlenen törenlere Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Nurgül Özatilla, Jandarma Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Uluabatlı Hasan anıtına çelenk konulmasının ardından Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programda konuşan köy muhtarı Mesut Altınok, “Bugün burada büyük insan Uluabatlı Hasan'ı anarken, onu asla unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı herkese gösteriyoruz. Uluabatlı Hasan gibi kahramanlar yüz yılda bir çıkar derler. İstanbul'un fethinin 559. yılını kutluyoruz. Dünya tarihinde 559 yıldır Uluabatlı Hasan gibi bir kahraman daha çıkmamıştır. Bu büyük kahramanı saygıyla anıyoruz” dedi.

Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Uluabatlılara, “İçinizden böyle bir kahraman çıkmış, ne kadar övünseniz azdır" diye seslenerek başladığı konuşmasında, "Uluabatlı Hasan'ı ne kadar ansak azdır. Çünkü o şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Kendisi büyük bir kahramanlık timsali olmuş ve nesilden nesile herkesin gönlünde yatan bir kahraman olarak anılıyor” diye konuştu.

Kaymakam Kazım Karabulut da, İstanbul'un fethini ve Uluabatlı Hasan'ın önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından tören folklor gösterileriyle devam ederken, Çağrı Çiftçi'nin okuduğu 'Fetih Marşı' ve Hira Nur Avcı'nın 10 kıtasını ezbere okuduğu 'İstiklal Marşı' büyük alkış aldı.

Törenler Bursa Mehter Takımı'nın konseriyle son buldu. Davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.