Uluabat Köyü’nde trajikomik yol sorunu

Karacabey Uluabat Köyü'nde, trajikomik bir parke taş sorunu yaşanıyor. Çalı Mahallesi'nde geçen yıl başlanan parke taş çalışmalarında 250 metrelik alanın yarım bırakılması tepkileri de beraberinde getirdi.
    Söz konusu bölgede oturan Erdoğan Kaltakkıran ve Muzaffer Ası isimli vatandaşlar, yarım bırakılan yaklaşık 250 metrelik alana bir türlü parke taş döşenmemesini eleştirdi. Yaklaşan yaz nedeniyle özellikle AKP'li yöneticilere seslenen mahalle sakinleri, toz-toprak içinde kalmak istemediklerini ve yarım kalan yolun bir an önce düzenlenmesini talep etti.
    Konuyla ilgili 1 yıldır uğraş verdiğini ancak söz verilmesine karşın kimsenin ilgilenmediğini dile getiren Erdoğan Kaltakkıran isimli vatandaş, “Geçen yıl bu yolda parke taş çalışması yapıldı. Ancak 250 metrelik alan, 'Parke taş kalmadı' gerekçesiyle yarım bırakıldı. Yolun daha sonra tamamlanacağı yönünde söz verildi. Geçen bir yılda hiçbir gelişme olmadı.
Köy Muhtarından AKP'li İl Genel Meclisi üyesine, İlçe Başkanı'ndan parti yöneticilerine kadar çalmadığım kapı kalmadı ancak bir sonuç alamadım. Bu nasıl iştir anlamadım? Yarım bırakılan 250 metrelik yola bir an önce parke taş döşenmesini ya da asfaltlanmasını istiyorum. Yaz geliyor. Geçen yıl tozdan çok sıkıntı çektik. Bu yıl da aynı sorunla karşılaşmak istemiyoruz” diye konuştu.
Tepkisini dile getiren diğer bir vatandaş Muzaffer Ası ise, “Yol yarım kaldığı için geçen araçlar nedeniyle oluşan tozlar, olduğu gibi evimize giriyor. Pencereleri açamıyoruz. Bu kadar basit bir hizmet, neden geciktirilir anlamış değiliz” diyerek gerekenin yapılmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.