Uluabat Çin’de tanıtıldı!

 
Bursa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uluabat Gölü’nü Marmara Denizi’ne bağlayan 38 kilometre uzunluğundaki kanalın turizme açılması projesini, Çin’de düzenlenen Dünya Kanal Şehirleri Fuarı’nda tanıttı.
Uluabat’ın ekolojik anlamda endemik flora ve fauna türleri ile küresel ölçekte öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, eko-turizm ile bu bölgenin sahip olduğu zenginliği korumayı hedeflediklerini söyledi.
Bu yıl 5’incsi düzenlenen Dünya Kanal Şehirleri Fuarı ile 1. Küresel Tasarım Şehirleri Konferansı, 5 kıtadaki 30 ülkeden gelen temsilcinin iştirakiyle Çin’in Yangzhou kentinde yapıldı. Pekin Olimpiyatları’nın açılışını aratmayacak bir görsel şovla başlayan konferansa bakanların yanı sıra çok sayıda yetkili katıldı.
Konferansta konuşmacıların görevlerine göre hazırlanan yöresel kıyafetler büyük ilgi çekti. Belediye başkanlarının giydiği yeşil kıyafetle konferansa katılan Başkan Altepe, üzerindeki kıyafetin yeşil ve çiçeklerinin beyaz olması üzerine, “Çin’de bile her yanımız yeşil-beyaz” şeklinde espri yaptı. Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak Türkiye’de hükümetin yerel yönetimlerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, mahalli idarelerin güçlendirilmesiyle Türkiye’deki şehirlerin yeniden dizayn edildiğini vurguladı. Bursa’nın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin yeniden ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını anlatan Başkan Altepe, konferansta Uluabat Gölü-Marmara Denizi Bağlantı Kanalı ve Bölgesel Ekolojik Turizm Parkı Projesi ile ilgili de sunum yaptı.
Uluabat ve çevresindeki bölgenin tarihteki önemine işaret eden Başkan Altepe, bu çalışmayla ekoloji, tarih ve eğlence gibi farklı potansiyellerin bir araya getirileceği alanın bölgesel ve ülke ölçeğindeki öneminin vurgulanmasını hedeflediklerini söyledi. Uluabat’ın ekolojik anlamda, endemik flora ve fauna türleri ile küresel ölçekte öneme sahip olduğunu anlatan Başkan Altepe, eko-turizm ile bu bölgenin sahip olduğu zenginliği de korumayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Altepe, çevreyi korumanın aynı zamanda eko-turizm çerçevesinde ekonomik katkı sağlayacağını vurguladı. Bu doğrultuda, bir çevre projesi olarak ele alınan projenin temel amacının mevcut potansiyellerin ekolojik dengeler gözetilerek değerlendirilmesi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, bunun bölgenin sahip olduğu değerlerin daha geniş çevrelerde tanınmasını artıracağını ifade etti.
Konferansa katılanlara İngilizce ve Çince Bursa’nın tanıtım kitabı ve DVD’si dağıtılırken, Başkan Altepe konferansların oturum başkanlığını yapan Çinli bakanlarla Türkiye ve Bursa hakkında sohbet etti. Çinli bakanlar, Türkiye’nin ülkeleri gibi hızlı büyüyen ve dünyaya yön veren bir ülke olduğunu belirtirken, bu tür konferanslarla yerel yöneticilerin iki ülke arasındaki dostlukların daha sağlam temeller üzerine oturmasına katkı sağladığını söyledi. Başkan Altepe, konferans sonunda Çinli gazetecilerin sorularını cevapladı.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.