Ulu Cami ihmal kurbanı mı?

Bilirkişi heyeti incelemelerini tamamladı:

Savcılığın atadığı bilirkişi heyetinde itfaiye, mühendis odalarının yanı sıra yangın uzmanlarının yer aldığını belirten Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, “Öncelikle can kaybının olmaması bizi rahatlattı. Zaten caminin içerisindeki tarihi malzemeler boşaltılmıştı. Yangın, enine boyuna tüm yönleriyle ele alınacak ve çıkış sebebi ortaya çıkacak. Tüm ilgililerin bilgisine başvurulacak. Devletimiz, kısa sürede bu yapıyı yeniden ibadete açacak güçtedir” dedi.

Son olarak Yunan işgali sırasında yakılan caminin içerisinde herhangi bir kalem çalışması veya tarihi değeri olan çini bulunmadığı kaydedildi.

Konuyla ilgili gerekli açıklamanın, yangının çıkış sebebinin netleşmesiyle birlikte yapılacağı belirtilirken, Ulu Cami'deki çalışmaların, restorasyon tadilat projesi hazırlanıp Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onaylanmasıyla kısa sürede yeniden başlayacağı bildirildi.

Yangın sonrası, hem Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, hem de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yetkilileri arayarak yangınla ilgili bilgi aldıkları öğrenildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da, “Avrupa ve Balkanlarda tarihi yapıları ayağa kaldıran Türkiye, Ulu Cami'yi de yeninden ayağa kaldıracaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Elbirliğiyle camiyi daha güzel inşa edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.