Ülkeler Panayırı mest etti

Karacabey Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla Gençlik Akademisi tarafından bu yaz ikincisi düzenlenen “2013 Yaz Gençlik Kampı” çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin katılımıyla Yeniköy'de devam ediyor.

Ortak dilleri olan İngilizceyi geliştirmek için düzenlenen kampa gelen yabancı öğrencilerin önceki akşam gerçekleştirdikleri “Ülkeler Panayırı” etkinliği Yeniköy'lü yazlıkçıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gösteriye yediden yetmişe herkes yoğun ilgi gösterdi.

Yeniköy'de eski çadır alanının bulunduğu mevkide kurdukları çadırlarda konaklayan  öğrenciler, faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Sıcak yaz günlerinde Yeniköy'ün tadını denize girerek çıkaran kampçılar diğer zamanlarda Amerikan futbolu, plaj voleybolu, plaj futbolu gibi sportif faaliyetlerle zamanlarını geçiriyor. Asıl amaçları ortak dilleri olan İngilizceyi geliştirmek olan kampçılar, birlikte gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetlerle bu anlamda önemli yol kat ediyor. 

Yeniköylüler ile bir araya gelen kampçılar, renkli bir yaz akşamı yaşattı. Atatürk Heykeli'nin olduğu meydana Ukrayna, Sırbistan, Macaristan, Meksika, Brezilya, İtalya, Tunus, Kanada gibi ülkelerden gelen toplam 40 öğrenci, kurdukları stantlarla yazlıkçılara ülkelerini ayrı ayrı tanıtma imkanı buldu. Stantlarda duran öğrenciler ülkelerinin bayraklarının astıkları masalarda, kendi kültürlerine ait görselleri ve yiyecekleri gelen yazlıkçılarla paylaştı.

Zaman zaman meydanda hep birlikte ilginç koreografilerden oluşan danslarıyla yazlıkçılara keyifli anlar yaşatan yabancılara Yeniköy halkı da alkışlarla eşlik etti. 

Ay-yıldızlı tişörtlerle meydana çıktılar

Kampçılar,  Başkan Ergün Koç'un dağıttığı Türk bayraklı ve Atatürk'ün sözünün yazılı olduğu kırmızı beyaz tişörtlerle alandaki yerlerini aldılar. Gelen davetliler ise Atatürk anıtı önünde ve dalgalanan Türk Bayrağı altında, ay-yıldızlı tişörtlerle ülkeler arası düzenlenen bu panayırın kendilerini onurlandırdığını ve gururlandırdığını ifade etti.

Yabancılar Karacabey'e ve Karacabeylilere hayran kaldı!

Kamp öğrencileri, ilçe halkından gördükleri ilgiyi dile getirerek, bu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Tunus'tan gelen Ines Gargouri yaptığı açıklamada “Başkan Ergün Koç çok sempatik ve iyi bir yönetici. Bizimle gelip burada İngilizce iletişim kurdu. Bizlere her gelişinde çeşitli ikramlar getirdi. Özellikle Türk bayraklı tişörtler ben ve arkadaşlarımın çok hoşuna gitti. Hepimiz bunları saklayacağız ve Türkiye'yi hep iyi ve mutlu hatırlayacağız”  şeklinde duygularını ifade ederken Brezilya'lı Thaís Brulinger ise “Kamp boyunca komşu apartmanlar yaptıkları poğaça ve benzer ikramları bizlere sundular. Her gün bizlere ihtiyacımız var mı diye yardımcı olmaya geldiler. Bu güzel geceden en az bizim kadar mutlu olduklarını belirttiler. Türklerin bayrağının olduğu ve önderlerinin sözünün yazılı olduğu tişörtler giymemiz onları çok mutlu etti. Bizlerde aynı şekilde mutlu olduk. Türkiye'de edindiğimiz arkadaşlarımızı çok seviyoruz” dedi.

Danslarıyla herkesi mest ettiler

Gece boyunca belirli aralıklarla meydana çıkarak danslarıyla dikkatleri üzerine çeken kampçılar, yediden yetmişe herkesin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İzlemeye gelenler alkışlarla eşlik ederken, özellikle küçük çocuklar kampçılarla birlikte ritim tutmaya çalıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise bir ara yabancı şarkıların yerini “Ankara'nın Bağları” adlı türkü alınca bu kez yabancı kampçıların danslarını izleyen yazlıkçılarda kendilerini onların yanına attı. Yeniköy halkı ve kampçıların birlikte dans ederek sonlandırdıkları gecede, kampçılar ilçe halkıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gecenin sonunda Yeniköy esnaflarından işletmeciliğini Burhan Koç'un yaptığı Kervan Dondurma, kampçıların tamamına dondurma ikram ederek “Yaptığınız iş tüm Yeniköylüleri eğlendirdi, mutlu etti. Bizlerinde size küçük bir ikramı olsun” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.