Ulga, İLKSAN Temsilcisi oldu!

Karacabey'de görev yapan sınıf öğretmenleri önceki gün sandık başındaydı. Öğretmenler bu kez oy sandığına, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Temsilciler Kurulu'nda (İLKSAN) Karacabey İlçe temsilcisini seçmek için oy attı. Seçimi Türk Eğitim Sen Üyesi Hikmet Ulga kazandı.

Öğretmenevi’nde yapılan ve 244 İLKSAN üyesi öğretmenin 163'ünün oy kullandığı seçimlerde Türk Eğitim Sen Üyesi Hikmet Ulga ile Eğitim Bir Sen Üyesi Yusuf Aka yarıştı.

İLKSAN seçimine Eğitim Sen’den kimsenin aday çıkarmaması ise dikkat çekti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim Sen İlçe yönetimi, İLKSAN’ın 7 üyeden oluştuğuna dikkat çekerek, bunun dört üyesinin hükümet tarafından seçildiğini ifade etti. Bunun demokrasiyle bağdaşmadığını dile getiren Eğitim Sen İlçe yönetimi, “Böyle bir ortamda seçime katılmayı uygun bulmadık” dedi.

Heyecan dolu seçimde 121 oy alan Hikmet Ulga, İLKSAN Karacabey Temsilcisi seçildi. Diğer aday Yusuf Aka’ya 38 oy çıkarken, 4 oy da geçersiz sayıldı.

İLKSAN Karacabey Temsilcisi Hikmet Ulga, Bursa’da Haziran ayında gerçekleştirilecek seçimlerde Ankara delegelerinin belirlenmesinde oy kullanacak. Ankara delegeleri de daha sonra yapacakları seçimle yönetim kurulunu belirleyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.