Ucuz siyasete gerek yok!

Ziraat Odası’ndan Tayan’ın eleştirilerine yanıt:

Tayan’ın Karacabey ziyaretinde yeterli bilgilere dayanmadan Ziraat Odası’nı suçladığı dile getirilirken, “Açıklamalar bizleri üzdüğü gibi, kamuoyunda da yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur” denildi.

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Meclis Başkanı Nuri Karaca, “Kendisi bizleri yanlış yol izlemekle ve hükümete gideceğimiz yerde, TBMM Tarım Orman Ve Köyişleri Komisyonuna gitmekle suçlamaktadır.

Karacabey’den Ankara’ya giden heyet, bölge milletvekilimiz Sayın Önder Matlı’nın aldığı randevu üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker’le görüşmek üzere Ankara’ya gitmiş, Bakan tarafından makamında kabul edilmiş ve bölge çiftçilerinin sorunlarının masaya yatırıldığı uzun ve olumlu bir toplantı gerçekleştirmiştir.

Sayın  Tayan’ın söylediği gibi TBMM Tarım, Orman Ve Köyişleri Komisyonuna gitmemiştir. Heyetimiz komisyonun toplantı odasında komisyon üyeleri olan Sayın Milletvekillerimiz Önder Matlı ve İlhan Demiröz’ün daveti üzerine çay içmeye gitmiştir.

Ziraat Odamız ilçemizin en önemli ürünlerinden olan Dane Mısır fiyatlarını 2011 Ağustos ayından beri tüm ayrıntıları ile takip etmekte, çiftçinin ürününün değer fiyata satılması için her türlü çalışmayı yapmaktadır.

Kendisinin maalesef konu hakkında da yeterli bilgiye sahip olmadığını da üzülerek görmekteyiz. 6 bin 500 ton mısırın ithalatından bahsetmektedirler. Oysa ki bu rakam 4.5 milyon ton mısır tüketiminin olduğu bir ülkede komik bir rakamdır. Zaten mısır fiyatlarını günümüzde en çok etkileyen mısır ithalatı değil dahilde işleme rejimi kapsamında ülkemize ithal edilen aylık 350 bin ton buğdaydır. Yine Sayın Tayan, 63 kuruştan başlayan fiyatların 35 kuruşa düştüğünden bahsetmektedir, merakımız bu 35 kuruşluk rakamı nereden çıkarttığıdır. Kendisine bu konuda çok geniş kapsamlı bir brifing vermeye hazırız.

Kulaktan dolma ve internetten sağlanan satıhta bilgilerle ortalığı bulandırmaya ve bu konularda büyük bir özveri ile mesai harcayan (Hem de bir kuruş bile almadan, fahri olarak) insanların çalıştığı Meslek Odalarını suçlamak ucuz siyaset yapmanın en kolay yoludur.

Bizler temsil ettiğimiz ve büyük zorluklar içerisinde üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin sorunlarını çözmek ve haklarını aramak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz.

Bu konuda bize, dolayısı ile Tarım kesimine katkı sağlayacak her kişi ve kuruluşla beraber çalışmaya, hiçbir siyasi mülahaza gütmeden ve her türlü olumlu ve olumsuz görüşlerimizi belirterek yolumuza devam ederiz. Bu serzenişimiz Sn. Milletvekili Turhan Tayan’adır, CHP kurumsal kimliği ile hiçbir sorunumuz olamaz.

            Sn. Turhan Tayan’ı daha özenli ve dikkatli olmaya davet ederken, Ankara’da tarım heyetimize çok sıcak bir ilgi gösteren, ağırlayan ve çiftçi sorunlarını yetkililere birebir intikal ettirebilmemizi sağlayan AK Parti Bursa milletvekili Sn. Önder Matlı ve CHP Bursa milletvekili İlhan Demiröz’e teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

           

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.