Uçurtma Şenliği’ne büyük ilgi

Karacabey Belediyesi tarafından hafta sonu Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği, binlerce vatandaşın katılımıyla festival havasında gerçekleşti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği’ne çocuklarıyla gelen aileler bir yandan eğlenceli yarışmalarda çocuklarını izlerken, diğer yandan piknik yaparak etkinliğin tadını çıkardı.
Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleşen Uçurtma Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Karacabey Belediyesi tarafından kurulan yarışmalar için başvuru noktalarına, aileler çocuklarıyla beraber adeta akın etti. Yaklaşık 600 çocuk etkinlikte uçurtma uçurmak başta olmak üzere sandalye kapmaca, balon patlatma, yumurta taşıma, halat çekme, çuval yarışı ve bisiklet kullanma gibi dallarda yaşıtlarıyla ter döktü.
Belediye Başkanı Ali Özkan ile AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol’un yanı sıra başkan yardımcıları, okul müdürleri ve vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşen şenlikte konuşan Başkan Ali Özkan “Güzel ve anlamlı bir günde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla ve değerli anne babalarıyla burada böyle mutlu bir atmosfer yaratmayı başardığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Karacabey maalesef bu tarz etkinliklere yıllardır aç bırakılmıştı. Sosyal ve kültürel yönü maalesef eksik kalmıştı. Bundan böyle bu tarz faaliyetlere olan ilgiyi yeniden uyandırmaya çalışıyoruz. İşte görüyorsunuz gökyüzü rengârenk uçurtmalarla doldu.
Teknolojinin eski zaman oyunlarını, eğlencelerini ortadan kaldırdığı şu günlerde bu etkinlik hepimizi çocukluğumuza götürmüş olmalı. Üstüne basarak belirtmek istediğim bir husus daha var. Maalesef kendi masal kahramanlarımızı dahi kaybettiğimiz bu günlerde özellikle Nasreddin Hoca’yı meşhur eşeği ile birlikte sizlere getirdik. Kel Oğlanı getirdik. Değerlerimiz de kültürümüzün bir parçasıdır. Çocuklarımızı bu değerlerimizin farkına varmasını sağlayarak büyütmeliyiz” dedi.
Kültür Park içerisinde gerçekleşen etkinliklerde zıpzıptan, şekerlemelere, palyaçoların animasyonlarından, yüz boyamayla minikler gönüllerince eğlenirken, yetişkinler için de Belediye görevlileri ayran, süt ve lokma dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca Dj Ali Toprak’ın performansı dikkat çekerken çeşitli okulların dans ve folklor gösterileri de izlemeye gelenlerden tam not aldı.
Etkinliğin sonunda ise gerçekleşen ödül töreninde 9 farklı kategoride 37 öğrenci bisiklet ve ücretsiz yaz spor okulları başta olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Çeşitli oyun dallarında mücadele 600 öğrencinin teşekkür belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Emin Dingin’den teşekkür
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Uçurtma Şenliği’ne katılan çocukların unutulmaz bir gün yaşadığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Emin Dingin, “Etkinliğin yoğun katılımlı ve sorunsuz olarak gerçekleşmesi için yaklaşık 40 öğretmenimiz gönüllü olarak görev aldı. Emeği geçen başta beden eğitimi öğretmenlerimiz olmak üzere tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.
Bu etkinlikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, velileri ve öğretmenleri ile birlikte eğlenme imkânı buldu” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.