Uçak Şampiyonası’nda üçüncü olduk

Havacılık sporuna gönül veren gençler, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin (BKK) destekleriyle Türk Hava Kurumu (THK) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen '3. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası'nda kıyasıya mücadele ederek yeteneklerini sergiledi.
THK Karacabey Şubesi üçer kişilik üç takımla yarışmaya katıldı. Şampiyonada; Yılmahan Gündü, Hüseyin Orhan ve Sezer Baskın'dan oluşan Albatros takımı toplamda 216,95 metre ile üçüncü oldu. Ayrıca bireysel değerlendirmede de Yılmahan Gündü, 94,28 metre ile yine üçüncülüğü elde etti.
THK Karacabey Şubesi yarışmaya Model Uçak Öğretmenleri Kemal Yılmam, Yasemin Kenliğ, Şube Saymanı Mustafa Cumhur Avcı ve 9 öğrenci ile katıldı. Organizasyonun ilk yılında birincilik, geçen yıl da üçüncülük elde eden temsilcilerimiz, bu yıl da üçüncü olarak dereceye girmeyi başardı.
Merinos Parkı'nda bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası'na, BKK Başkanı Semih Pala, THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Acar, Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Hasan Özyıldırım, THK il ve ilçe temsilcileri yer aldı.
Şenlik havasında yapılan şampiyonada, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik, İzmit ve Yalova'dan toplam 40 kurum ve 600 yarışmacı yer aldı. 8 kulvarda sırayla model uçaklarını havaya atan gençler, en uzak noktaya ulaşabilmek için hünerlerini sergiledi.
16 yaş altı, 16 yaşaltı bayanlar ve 16 yaşüstü olmak üzere üç ayrı kategoride yapılan yarışlar, deneyimli hakem ve eğitmenler eşliğinde büyük çekişmeye sahne oldu.
BKK Başkanı Semih Pala, Türkiye'nin markası olan Türk Hava Kurumu'na Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Pala, yarışmacılara şampiyonada başarılar diledi. THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler ise, yarışmacılara iyi uçuşlar temennisinde bulundu.
Tüm gün süren yarışların ardından BKK Başkanı Pala, THK Bursa Şube Başkanı Gökgürler ve diğer protokol üyeleri tarafından dereceye girenlere kupaları, madalyaları ve sertifikaları verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.