TV dizileri romanlara ilgiyi arttırdı

*Son yıllarda televizyon dizilerinde yaşanan artış bütün hızıyla devam ederken özellikle son dönemde ünlü yazarların romanlarından uyarlanan diziler de büyük ilgi görüyor.
Son yıllarda televizyon dizilerinde yaşanan artış bütün hızıyla devam ederken özellikle son dönemde ünlü yazarların romanlarından uyarlanan diziler de büyük ilgi görüyor.
Bunların başında Yaprak Dökümü isimli kitaptan uyarlanan ve aynı ismi taşıyan televizyon dizisi ise halen yayınlanmakta olan onlarca dizi arasında en fazla izleyici çekenler arasına girerken, Dudaktan Kalbe isimli kitaptan uyarlanan dizide büyük ilgi görüyor. Dizilerin vatandaşlara belki de en faydalı yanı, uyarlandıkları romanları okumak oluyor.
Büyük ilgi gören dizilerin uyarlandığı romanlar Karacabey Halk Kütüphanesi’nde en çok okunan kitaplar arasına girdi. Yaprak Dökümü ve Dudaktan Kalbe isimli kitaplar son günlerin en fazla ilgi gören kitapları oldu. Hatta Yaprak Dökümü, öğrencilere ödev olarak bile verilmeye başlandı. Öğrenciler bu kitabı okuyup daha sonra özetini çıkartıyor. Böylece öğrencilerin hem okuma alışkanlığı artarken, hem de araştırmacı kimlikleri gelişiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.