“Türkiyeyi yolsuzluktan kurtaracağız”

*DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Partimiz, Karacabey’de itilmek istenen, tanınan, sevilen ve dernek kurarak hizmet eden Yüksel Ceylan’a sahip çıktı. Karacabey’in iyi idare edilmesini istiyorsanız, kararınızı verin” dedi.

Karacabey Demokratik Sol Parti’nin belediye başkan adayını tanıtan Genel Başkan Masum Türker, “Amerika seçimlerde, Tayyip’i ya da Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Birbirlerinden farkları yok. İkisinin de duruşu farklı değil” diyerek iktidar ve ana muhalefet partisine yüklendi.

Yüksel Ceylan’ın belediye başkan adaylığını açıklamak için Karacabey’e gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslendi. Türker, “Hepimiz yoksulluk içinde yaşıyoruz. Hiç kimsenin geliri harcayacağı kadar değil. Kurulan düzenle herkes borçlanarak yaşamını sürdürmeye mahkûm edildi. Bunun nedeni ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. İktidar partisi boğazına kadar yolsuzluğa bulanmış durumda. Türkiye’yi yolsuzluktan kurtarmak için yeni bir sese, yeni bir soluğa ihtiyaç var. Dürüstlüğün ve doğruluğun timsali rahmetli Bülent Ecevit’in partisi, dürüst adaylarıyla Türkiye’yi yolsuzluklardan kurtaracak” diye konuştu.

17 Aralık Operasyonu’na değinen Genel Başkan Masum Türker, “Yolsuzluk, sizin cebinizden para çalınması demektir. Karacabey’de yıllardır yaşıyorsunuz. Hanginizin gemiciği var. Düne kadar eşin, dostun parasıyla okutulan çocuklar bugün sayısı elliyi bulan gemi sahibi oldular. Türkiye’yi soydular. Karar günü geldi. Daha önce polis, savcı Türkiye’nin komutanlarını, profesörlerini, bilim adamlarını, gazetecilerini sorgularken harika evlat muamelesi gördü. Hükümetin yolsuzluklarını ortaya çıkarmaya başladıklarında paralel devlet oldular. Paralel devleti kim tayin etti? Görev verilmeyen, kenarda bekletilen polisleri mahkeme kapılarına kim gönderdi?

Amerika, Türkiye’yi idare ediyor. Muhalefet partisine ‘Şunları aday göster, alternatif ol’ diyor. Ne zaman halkımız kendisini kimin idare edeceğine karar verecek? Partimiz, Karacabey’de itilmek istenen, tanınan, sevilen ve dernek kurarak size hizmet eden Yüksel Ceylan’a sahip çıktı. Karacabey’in iyi idare edilmesini istiyorsanız, kararınızı verin. Dışardan gelerek başkalarına peşkeş çekilmesini istemiyorsanız, tercihiniz DSP olsun.

Parlamento çözüm üretmiyor. Yolsuzluklar aldı başını gidiyor. Ülkemizi bölmek isteyen teröristlere aman göstermeyen paşalarımızın, subaylarımızın haksız bir şekilde kumpas kurularak içeriye kapatılmalarına gönlünüz razı oluyor mu? Profesörler hasta yatıyor cezaevlerinde. Gazeteciler yazı yazamıyor. Burada yaptığımız küçük mitingimizin bile gazetelerde yayınlanması, televizyonlarda gösterilmesi karartılacak. Çünkü Amerika iki kişiyi destekliyor. Ya Tayyip’i ya da Kılıçdaroğlu’nu seçin diyecekler. Birbirlerinden farkları yok. İkisinin de duruşu farklı değil. Sizlere ‘Başka partiye oy vermeyin. Oylarınız bölünür’ diyecekler. Bu hikâyeyi 11 yıldır dinledik. Bölüneceksiniz dedikçe, yolsuzluklara tamah verdiler. İradenizi kullanırsanız, kendinizi gelecekle ilgili bağdaştırırsanız Karacabey’de, Bursa’da, Türkiye’de kurtulur” dedi.

Ceylan, “Belediye’yi alacağım”

DSP Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, “Türkiye Cumhuriyeti’nde bu güne kadar başbakanlık yapıp da tek bir kuruş miras bırakmadan ahirete göçen büyük lider Ecevit’in partisinden oylarınıza talibim. Siyasetçi değilim. Siyaset nedir bilmem. Yalnız çalmayı da bilmem. Çaldırmamda. Karacabey’i başkent yapacağım, istihdam da bir numara yapacağım diyemem. Ancak bizim olduğumuz yerde hiç kimse bir kuruş para yiyemez. Sizden birisiyim. Hayatın zorluğunu yaşayan ve sıfırdan başlayan bir kardeşinizim. Bizim olduğumuz yerde kimse pirzola, bonfile yiyemez. Az çorba yer ama helalinden yer. Karşınıza sadece bugün çıkmadım. Tek bir kuruş geliri olmayan bir derneği Bursa’da zirveye taşıdık. Hiçbir zaman da başında olduğumuz kurumumuzu geçim kaynağı olarak görmedik. Hayata sıfırdan başlayan, işe muhtaç olan kardeşlerimize sahip çıkılması için mücadele verdik. Gurur duyduğum en güzel ayrıntı şudur. Roman kardeşimiz bayraktan bayrak, vatandan vatan istemez. Polise, jandarmaya taş atmaz. Onlar neşeli insanlardır. Göbek atarlar.

1200’lü yılların başında Bizans İmparatorluğu dünyayı kasıp kavuran bir imparatorluktu. 7 çadırı olan, çok küçük bir obası bulunan Osman Bey’in bir inancı vardı. Bütün beylere haber saldı ve destek istedi. Bu adam neye güveniyor dediler. Osman Bey ise Bizans’ı yıkacağını söyledi. Ben de bu belediyeyi alacağım. Sizlerin desteği ile DSP bayrağını belediyenin burçlarına dikeceğim” diye konuştu.

Ceylan’ın ardından bir kez daha söz alan Genel Başkan Masum Türker, başkan adaylarının, Bursa Büyükşehir Belediyesi için Murat Özbilge, merkez ilçelerden Osmangazi’de Necmettin Şengül, Yıldırım’da Fikret Yılmaz, Nilüfer’de Abdulkadir Uslu, diğer ilçelerden Karacabey’de Yüksel Ceylan, Yenişehir’de Mesut Durak, Kestel’de Çağdaş Yıldız, Gemlik’te Atay Güngör, Mudanya’da Ayşe Erkan olduğunu bildirerek destek çağrısında bulundu.

Türker, adaylarla beyaz güvercinler uçurduktan sonra Yüksel Ceylan’ın seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

HABERİN FOTO GALEREİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.