Türkiye’yi batırdılar!

Türkiye’yi batırdılar!
Karacabey Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD)’nin düzenlediği “Krizden Nasıl Çıkılır” konulu yemekli toplantıda konuşan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hesap Uzmanı Burhan Özfatura, yaşanan ekonomik krizin Türkiye’de yıllardır süren kötü yönetimlerden kaynaklandığını belirtti.
Ticaret Borsası Lokantası’nda gerçekleştirilen geceye sanayici ve işadamlarının ilgisi yoğun oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Akkoç, krizin Amerika’dan kaynaklanmadığını ileri sürdü.
Eski İzmir Belediye Başkanı ve Hesap Uzmanı Burhan Özfatura, ise, Türkiye’nin IMF ve Dünya Bankası’yla ilişkiye girmesiyle krizlere gebe kaldığına dikkat çekti.
Türkiye’nin hiçbir zaman ekonomik ve dış ilişkiler bakımından tam bağımsız olamadığına değinen Özfatura, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Özfatura, “Şeker yasası çıktı, tütüncü battı. Pancar ve Maden kanunu çıktı, üretici ve madenci battı. Kar eden battı. Bankaların özelleştirilmesi vatan hainliğidir. Türkiye’nin toprakları Yunanistan bankalarınca ipotek altına alındı. Düşük kur, yüksek faiz herkesi batırdı. IMF, dünyada yüzde 1 olan faizi, Türkiye’ye yüzde 14’ten veriyor. Mutlak teslimiyetçi olan Türkiye krize işte böyle yakalandı. Devlet, lüks araba, lojman ve seyahatlerden vazgeçmelidir. Kamu ihalelerinin tamamı şaibelidir. Yüzde 70’i usulsüzdür. Gümrük kaçakçılığı günden güne artıyor. Türkiye’den 150 milyar dolarlık uyuşturucu geçiyor. Fransa’da 60 olan gümrük kapısının Türkiye’deki sayısı 320’dir. Hemen hemen her milletvekiline bir gümrük kapısı düşüyor. Türkiye hiçbir zaman AB’ye alınmayacak. AB, kendi içinde uyumsuz, parçalanıyor. Sonu belli değil. Mardin’in nüfusundan fazla yeşil kar var. Devletten dilenenler, kişilik erozyonu yaratanlar, üretmeden tüketenler olduğu sürece krizden çıkamayız. Türkiye’de vergi sıkıntı yaratıyor. Verginin adil alınması gerekir. Düzenlemeyi iyi yapmak lazım. Gıda, sağlık ve eğitimde yüzde 3 vergi oranı olmalıdır. Dindarlık namaz kılmakla olmaz. Dürüstlükle olur. Ödemelerdeki dengesizlikler nedeniyle açlık tehlikeli boyutlara ulaştı. Haksızlıklar, hırsızlıklar, rüşvet ve yalanlarla Türkiye batma tehlikesiyle karşı karşıyadır” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı soru cevap bölümünün ardından KARSİAD’a üye olan genç işadamlarına rozetlerinin takılmasıyla son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.