Türkiye Cumhuriyeti sonsuza değin yaşayacak!

Türkiye Cumhuriyeti sonsuza değin yaşayacak!
Karacabey Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi İsa Aydemir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 84. yılında şehitlerin acısını ve yıkıcılığını yüreklerinde hissederek öfke ve hüznü bastırmaya çalıştıklarını ifade etti.
Aydemir, “Türkiye, son yıllarda büyük bir gelişme ve kalkınma hamlesi içine girmiş; tüm kriz arayışlarını boşa çıkarmıştır. Parlamento ve Cumhurbaşkanı seçimlerini başarıyla gerçekleştirmiştir.
Anayasanın yenilenmesi de dahil, yeni ve büyük bir atılım hamlesinin arifesinde, peş peşe gelen bu terör saldırılarını ve arkasındaki çirkin niyetleri milletimiz apaçık görmektedir. Milletimizin özgürlüğüne ve bağımsızlığına, huzur ve refahına düşman olanların bu son çırpınışları da fayda etmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti, milleti ve devleti sonsuza değin dimdik ayakta duracaktır. Nitekim, tarih boyunca birçok kere büyük saldırılara, yağma ve yıkımlara uğramış olduğu halde milletimiz her seferinde toparlanıp yeni bir devlet kurmayı; mevcudiyetini ve bağımsızlığını korumayı başarmıştır. Bu gerçek, İstiklal Marşı’nda, “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!” mısrasıyla ifade edilmiştir.
Gururla belirtmeliyiz ki Türkiye bugün, Cumhuriyetin ilan edildiği yıllardaki ortam ve şartları geride bırakmıştır. Milletçe Cumhuriyeti bir önceki yıldan daha iyi şartlarda, daha büyümüş ve güçlenmiş olarak kutluyoruz. Milletimizi ve medeniyetimizi tarihin akışı içinde layık olduğu üstün ve saygın konuma taşıma gayretini sürdürüyoruz. Bu düşünceler içinde Cumhuriyetin 84. yılını kutluyor, barış ve esenlikler diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.