Türkiye belirsizliklere ve kaosa çekilmek isteniyor, izin vermeyelim!

Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, ülke gündemini değerlendirdiği basın açıklamasında, çalkantılı bir süreçten geçtiğimizin altını çizdi.
Yıllardır süren terörün bir türlü bitirilememesinin çok sayıda vatan evladını yitirmemize neden olduğunu belirten Tunç,  “Yıllardır süren çatışmalar sonucunda her gün gençlerimiz hayatlarını kaybetmekte, kaybolan canlar toplumumuza büyük acılar vermektedir. 3 Ekim tarihinde Hakkari Şemdinli sınırındaki Aktütün karakoluna gerçekleştirilen son saldırıda 17 Askerimizin daha şehit olması, bugüne kadar yaşanan acıları daha da derinleştirmiştir. Yaşamlarının baharında olan, aileleri yoksulluğun pençesinde ayakta kalma savaşı veren genç insanlarımız, yine arkalarında gözü yaşlı analar, eşler ve çocuklar bırakmıştır. Yıllardır akan kan ve gözyaşları artık dinmelidir. Toplumun vicdanında ve hafızasında derin izler bırakan bu acılar artık son bulmalı, çatışmalar yerini çözüme ve barışa bırakmalıdır.
     Unutulmamalıdır ki toplumumuz yıllardır barışa büyük bir özlem duymakta, acılara ve akan kana son verilmesi için gerekli adımların atılmasını beklemektedir. İntikam çığlıklarının, savaşların ve terörün sorunları çözmek yerine daha da derinleştirdiği ve çözümsüzlüğü dayattığı ortadayken, infial ve linç kampanyalarına izin vermemek, bugün en büyük sorumluluktur. Toplumda artan öfke ve linç psikolojisinin halklar arasında düşmanlığa izin verecek düzeye getirilmemesi ve önlenmesi, en büyük öncelikler arasında yer almalıdır” dedi.
  
      Tunç, Güneydoğu Anadolu’da hızlanan terörde feodal yapı ve işsizliğin büyük etkisi olduğunu dile getirdi. Doğudaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının devletini yanında görmek, huzur ve refah dolu bir yaşam özlediğini belirterek, bölge insanın sadece sandıklar meydana çıkınca hatırlanmasını kınadı. Tunç, “Güngören’ deki masum insanlara yönelik bombalı saldırıyı, Aktütün Karakolumuza yönelik terörist saldırıyı ve son olarak Hakkari de meydana gelen terör eylemini şiddetle kınıyor, terör örgütünü koşulsuz olarak silah bırakmaya ve terör eylemlerine son vermeye çağırıyoruz. Unutulmamalıdır ki, terör ve şiddetin olduğu yerde Demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden, insan haklarından, kardeşçe bir arada yaşamaktan söz etmek mümkün değildir. Bu konuda terör örgütünün istismar ederek bölge halkından puan toplamaya çalıştığı değerler önemsenmeli, ekonomik ve sosyal konularda yatırımların arttırılmasına yönelik cesur adımlar atmalı, böylece terör örgütünün bölgeden destek bulması engellenmelidir.
      Bölgede eğitime yönelik yatırımlar arttırılmalı, eğitime bütçeden yeterli kaynak aktarılarak eğitimin nitelikli, kamusal ve parasız yönü öne çıkarılmalı, bölge halkının tüm bu imkanlardan eşit olarak yararlanması sağlanmalıdır. Tüm ülkede seferberlik başlatılarak  kapalı okullar açılmalı, yeteri kadar öğretmen gönderilmelidir. Çünkü unutulmamalıdır ki bir çok sorun eğitimsizlikten kaynaklanmaktadır.
     Eğitim Sen Karacabey İlçe Temsilciliği olarak son günlerde yaşanan acı gelişmelerden duyduğumuz üzüntü ve endişeyi dile getiriyor, şehit askerlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu konuda yetkili ve ilgili tüm kesimleri sağduyulu davranmaya davet ederek, toplumda düşmanlık duygularının değil, barış ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi için somut adımların bir an önce atılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.