Türk milleti esaret altında yaşamaz!

“30 Ağustos Zafer Bayramı” coşkuyla kutlandı:

Karacabey’deki “30 Ağustos Zafer Bayramı” kutlamaları coşkulu geçti. Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşı ile sürdü.
            Törene Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Bçvş. Ergün Çolakoğlu, İlçe Em-niyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu’nun yanı sıra, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
            İlçe Lig Heyeti Sekreteri Yakup Özden’in sunduğu törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına J.Üçvş. Hasan Umut Orhun, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
            Orhun, Türk milletinin tarih boyunca esaret altında yaşamadığını, tüm zorluk, yokluk ve yorgunluklara karşın ordusuyla el ele vererek Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen düşmanlarına ve işbirliği içinde olan hainlere karşı milli bir mücadele içinde zaferler yazdığına dikkat çekti.
Bu zafer, benzersiz bir örnektir!
            Orhun, 30 Ağustos zaferinin Türk ve dünya tarihine yön verdiğini belirterek, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk etrafında kenetlenen bir ulus bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kazanmıştır. Bu zafer Türk milleti ve onun kahraman ordusunun, en zor koşullarda bile egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda nasıl şahlandığını gösteren benzersiz bir örnek olmuştur.
            Şunu gururla ifade edebiliriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletini parçalamaya, laik ve demokratik yapısını değiştirmeye kalkışacak her türlü teşebbüs, Türk ordusunun azim ve iradesi karşısında mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Bu uğurda askerlik yeminimize sadık kalarak, gerektiğinde vatan ve vazife uğruna canımızı seve seve feda etmek en kutsal görevimizidir.
            30 Ağustos zaferiyle yok edilmek istenen milli varlığımızı kurtaran ve Cumhuriyetimizi bize armağan eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle bir kez daha anıyoruz” dedi.
            Anadolu Lisesi öğrencileri Erdem Terzi ile Ahmet Nazır’ın okudukları şiirler büyük alkış aldı. Tören, Garnizon Komutanlığı’nın İlçe Jandarma Komutanlığı Kışlası’nda verdiği resepsiyonla sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.