Türk Hava Kurumu vekaleten kurban kesimi yapacak!

Türk Hava Kurumu vekaleten kurban kesimi yapacak!
Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Et ve Balık Kurumu ile birlikte vekaleten Kurban kesimi yapacağını duyurdu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şube Başkanı Kemal Tetik, modern ve hijyenik koşullarda, veteriner denetimde ve dini kurallara uygun bir şekilde kesimin gerçekleşeceğini belirtti.
Vekalet kurban etlerinin Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak yıl içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını ifade eden Tetik, “Türk Hava Kurumu olarak, son beş yılda 390 bin aileye kavurma dağıtımında bulunduk. Vekaleten kurban kesimi yaptırmak isteyen vatandaşlarımız ücretlerini, Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, Akbank ve TEB şubelerine masraf ödemeden yatırabilirler” dedi.
Bu yıl yapılan deri ihalesi hakkında bilgiler veren Tetik, “İhale sonucunda, koyun derisi 6,15 YTL, keçi derisi 5,05 YTL ve sığır derisi kilogramda 1,90 YTL olarak satılmıştır. Geçmiş yıllara göre deri fiyatları düşmektedir. Duyarlı Karacabey halkının bu yılda derisini yasal olarak tek toplayıcı konumundaki THK’na vereceğini biliyorum. Derisini bize vermek isteyen vatandaşlarımız, 676 11 79 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler. Ramazan ayında toplam 42 bin YTL fitre toplandı. Bundan dolayı tüm Karacabey halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Deri ve Fitre gelirleri konusuna da açıklık getiren Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi Başkanı Kemal Tetik, “Gelirlerin yüzde 50’sini Karacabey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na verdik. Geriye kalan yüzde 40’lık payda THK’na kaldı. Bize kalan payı asıl görevimiz olan havacılık eğitimine harcamaktayız. Türk Hava Kurumu olarak bu güne kadar, 200 bin vatandaşımıza havacılık eğitimi verdik ve her yıl 20 bin gencimize ücretsiz olarak eğitim vermekteyiz. 5 bin 500 pilot yetiştirdik. Her yıl 80 pilot yetiştiriyoruz. Eğitimlerimiz sayesinde 2 bin 300 orman yangını söndürülmüştür. 75 bin paraşütçüyü eğiterek yetiştirdik. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte model uçak kursları düzenlemeye başladık. Katılmak isteyenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne başvurabilirler. Ücretsiz planör, paraşüt, yelkenkanat ve yamaç paraşütü gibi kurslarımız yazın Eskişehir’in İnönü ilçesinde verilmektedir. Geçen yıl ilçemizde bu kurslara 9 kursiyerimiz katılmıştır. Karacabey Şubesi olarak, elimizdeki kısıtlı olanaklara karşın, ihtiyaç sahibi köy, mahalle ve okullarımıza az da olsa maddi yardımlarda bulunmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarım adına tüm halkımızın bayramını kutlar, huzurlu günler dilerim” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.