Türbanı siyasi malzeme yapmayın!

CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, AKP ve MHP’ye sert çıktı:
Türbanı siyasi malzeme yapmayın!
*CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, “Halkımızın oldukça hassas olduğu din gibi değerleri siyasi malzeme yapmayın. Bu halkımızı kamplaşmalara götürür ve bölünmelere neden olur. Birileri de bundan siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Bu çok yanlıştır” dedi.
*Karabaş, Başbakan Erdoğan’ı da illüzyoniste benzeterek “Şapkanın üstüne baş örtüsünü yaydı, içinden ne çıkacağı belli değil” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İspanya’daki açıklamasıyla yeniden gündeme oturan türban konusunda, AKP ve MHP’yi sert bir dille eleştiren CHP Karacabey İlçe Başkanı Orhan Karabaş, toplumsal barışın tehlikeye girebileceğini ve bundan da demokrasinin zarar görebileceğini ileri sürdü.
Türban konusunun Başbakan’ın özellikle ekonomideki başarısızlığını perdeleme yöntemi olarak kullandığını belirten Karabaş, “Burada MHP’yi de dostça uyarmak istiyoruz. AKP’nin tek başına kaldığı durumlarda, bu partiye destek vererek ülkeye haksızlık ediyorlar. Türban yerine dünyadaki ekonomik krizin ülkeye yansıması konuşulmalıdır. Ülkemizde gittikçe büyüyen işsizlik sorunu devam ediyor. Bugün ülkemizde 6 kişiden biri işsiz. Sanayicimiz dünya ile rekabet edemez durumda. Köylünün, memurun, işçinin, emeklinin, esnafın durumu ortadayken bugün suni bir gündemi tartışarak fırtınalar kopartıp gündemi saptırıyoruz. Türbanın üniversitelerde serbest bırakılarak demokratik bir açılım getireceğini düşünemeyiz. Ana-yasa’nın laiklik ilkesine ters olan bu karar beraberinde farklı uygulamaları da getirebilir. Liselerde ve ilköğretim okullarında da türban serbestliği isteyen çocuklar çıkacaktır. Üniversiteden mezun olduktan sonra kamuda çalışmak isteyen bir türbanlı öğrenci hakkını aramak istediğinde ne denilecektir.
AKP’li bir vekil gizli gündemlerini ağzından kaçırdı ve bundan sonraki hedeflerinin kamu kurumlarında da türbanı yasal hale getirmek olduğunu söyledi. Bu gidiş iyi değil. Atatürk’ün Türkiye’sine uygun değil. AB’ye entegre olmaya çalışan bir hükümetin işi türbanla uğraşmak değildir. AKP önce rengini çok net ortaya koymalıdır. Geçmişten gelen milli görüş zihniyetinde midir? Yoksa Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı amaçlayan bir hükümet midir? Bunu anlayabilmek mümkün değil. Suni gündemleri kenara bırakıp, ülkenin ekonomik dar boğaza girmemesi için önlem alınması gerekiyor. Üretime dayanmayan bir ekonomi politikasından derhal vazgeçilmesi gerekiyor. Önümüz-deki süreç küçük ve orta ölçekli işletmeleri etkileyecek ve her kapanan işletme istihdam açığını daha da büyütecek. Bu işletmeler korunmalı ve devlet tarafından açık kalmaları sağlanmalıdır. Kamu bankalarının İstanbul’a taşınıp daha sonra özelleştirilmesi yerine güçlendirilmesi ve rekabet eder duruma getirilmesi gerekiyor. Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması gibi gereksiz ve tehlikeli bir gündem yaratılmaması gerekiyor. Hükümet türbanla uğraşarak halkı oyalıyor. Başbakanı illüzyoniste benzetiyorum. Şapkanın üstüne baş örtüsünü yaydı, içinden ne çıkacağı belli değil. Türban konusundaki MHP’nin görüntüsü de AKP’nin koltuk değneği olmaktan öteye gitmiyor.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.