Tunç; Toplu görüşmeler oyalama taktiği

Tunç; Toplu görüşmeler oyalama taktiği
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, Hükümetin kamu çalışanları ve emekçilerine ekonomik büyümeden pay vermemek için toplu görüşmede ısrar ettiğini açıkladı.
IMF politikalına mahkum olan hükümetin emekçiyi oyalama politikası izlediğini belirten Tunç, “Kamu İşveren Kurulu ile toplu görüşmede ısrar eden T. Kamu Sen ve Memur Sen arasında devam eden görüşmelerin beşinci turunda hükümetin oyalayıcı tavrı bir kez daha açığa çıkmıştır. Hükümet milyonlarca kamu emekçisinin beklediği maaş zammı önerisini net olarak ortaya koymak yerine yuvarlak vaatlerle “Ortaoyunu”nu sürdürmektedir. Hükümet “enflasyon oranı kadar maaş artışı” teklifini yinelemesi dışında herhangi bir somut ücret artışı önermemektedir. Kaldı ki, enflasyon farkının ödenmesi zaten zorunlu bir yasal düzenlemedir.
Dolayısıyla bu önerinin, yeni bir şey gibi sunulması oyalama ve aldatmacanın en bariz örneğidir.
Hükümetin, konuyu maaş zammına getirmemek için diline doladığı kamu çalışanlarının ücret adaletsizliğini gidermeye yönelik vaatleri, yıllardan beri söylene-gelmektedir. Geçen yıl vermeyi taahhüt ettiği ancak vermediği 120 YTL’yi bu yıl yeni bir teklifmiş gibi sunması ise kamu çalışanlarının açıkça aldatıldığının somut göstergesidir. Üstelik söz konusu denge tazminatı, ek ödeme alanları, sözleşmelileri ve emeklileri kapsam dışında bıraktığı için, etkisi sınırlı olmaktadır. Görüşmelere katılmama tutumumuzdaki haklılığımız bir kere daha ortaya çıktı. Hükümetin kamu emekçilerinin insanca yaşayacak ücret taleplerini yerine getirme gibi bir derdi yoktur. Hükümetin yegâne amacı, toplu görüşmeyle geçen 15 gün boyunca kamu emekçilerini oyalamaktır. Hükümetin zamlar konusunda somut herhangi bir öneri getirmemesi, kamu emekçilerinin talebini 3 yıllık bir sürece yayarak ötelemesi AKP’nin kamu emekçisine karşı yine aynı nakaratı dillendirdiğini göstermektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.