Tunç: Diploma notlarınızı kontrol edin

Tunç: Diploma notlarınızı kontrol edin
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç ÖKS’de patlak veren skandalın ardından öğrencilerin OKS sonuç belgelerindeki diploma notları ile okul diploma notlarını karşılaştırmalarını istedi.
OKS’ye giren öğrencilerin diploma notlarının sisteme yanlış girildiğini belirten Tunç, “10 binlerce öğrenci bu durumda olabilir. Ancak uğradıkları haksızlığın farkında olmaya bilirler. Öğrencilerin diploma notlarını kontrol etmesi gerekiyor. 2007 OKS’ye giren ve diploma notundan şüphe eden öğrencilerin, öncelikle okullarına gidip diploma notlarıyla sınav sonuç belgelerindeki notu karşılaştırmalılar. Bakanlık geçen sene ki sınavda da hata yapmış ve binlerce öğrenci mağdur olmuştu. Diploma notları farklı olan öğrenciler, 18 Temmuz’a kadar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü’ne (EĞİTEK) başvurması gerekiyor” dedi.
2006 Ortaöğretim Kurumları Sınavı’nda (OKS) hata üstüne hata yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2007 OKS’deki ilk skandalı da Ankara Gölbaşı Taşpınar İlköğretim Okulu’nda patlak verdi. 18 öğrenciden 16’sının diploma notunun, değerlendirmesi yapılırken, sınav puanlarının yanlış hesaplandığı ortaya çıktı. Bu yanlışlık yüzünden bir öğrenci tam 40 bin sıra geriye düştü. Benzer hatanın binlerce öğrenciyi mağdur etmesinden korkuluyor. Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü’ne (EĞİTEK) başvuracak adaylar dilekçelerinin incelemeye alınması için EĞİTEK’in banka hesabına 10 YTL ‘itiraz ücreti’ yatırmak zorunda.
Bakanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “İtiraz edecek adayların bakanlığın Ziraat Bankası’nın Ankara Beşevler Şubesi 5495218/5001 numaralı hesabına 10 YTL yatırması gerekmektedir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlarla, T.C. kimlik numarası belirtilmemiş, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan adayların dilekçeleri dikkate alınmayacaktır. Öğrencinin şikâyeti haklı bulunursa para iade edilecek. İtirazı kabul gören öğrencilerin puanları EĞİTEK tarafından yeniden hesaplanacaktır”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.