Tunç, Bakanlık geri adım attı

Tunç, Bakanlık geri adım attı
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararnamede değişikliğe gittiğini duyurdu.
Son 5 yıldır yaptığı her uygulamayla eğitim emekçilerini mağdur eden Milli Eğitim Bakanlığı, yüz binlerce öğretmenin ek derslerinde ciddi kesintilere neden olan genelgeye yönelik tepkiler üzerine değişikliğe gitti.
Tunç, “Milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ve ayakta tedavi nedeniyle ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelerde görevlerini yapmış sayılarak ücretlerini almaya hak kazanmıştır. Ek derslerle ilgili olarak büyük ölçüde kararname öncesi döneme dönülmüştür. Ancak bu düzenleme ile mazeret izinleri kapsam dışına çıkarılmıştır. Bunun anlamı, mazeret izni alan öğretmenlerin ek ders ödemesinin yapılmayacağıdır. Ek derslerle ilgili yanlıştan dönülmesi seçimlere birkaç gün kala öğretmenlere müjde gibi sunulması düşündürücüdür. Son 5 yıldır eğitim emekçilerine, üvey evlat muamelesi yapan Bakanlık, öğretmenlerin önce ek ders ücretlerinde kesintiye gitmiş, gösterilen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştır. Bu anlamda ortada bir müjde yoktur. Aksine daha önceden gelen bir hakkın iadesi vardır. Ancak bu durumun bile “seçim malzemesi” haline getirilmiş olması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın fırsatçılığını görmek açısından önemlidir.
27 Şubat 2007 tarihinden bu yana yüz binlerce öğretmen, MEB’in yayınlamış olduğu kararname sonucunda mağdur olmuş, hastalandığında, sevk aldığında ek dersleri kesilerek ciddi anlamda ekonomik kayıp yaşanmıştır. Bakanlığa soruyoruz: Bugüne kadar yapılan kesintiler hak sahiplerine ödenecek midir? Eğitim Sen, kararnamenin yayınlanmasının ardından dava açmıştır. Yeni düzenleme ile, açtığımız dava doğrultusunda geri adım atılmış olmakla birlikte, geçmiş döneme ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Ek dersler de kesintiye gidilen öğretmenlerin mağduriyetleri en kısa sürede giderilmelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.