Tüm basın emekçilerinin günü kutlu olsun

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, dün kutlanan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Meltem Gazetesi'ni ziyaret etti.
    İlçe Başkanı Gönül Avil, Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, ve ilçe yöneticilerinin katıldığı ziyarette, Meltem Gazetesi Sahibi İbrahim Bursalı'nın konuğu olan CHP'liler, gazeteciliğin çok kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekti.
Tüm basın emekçilerinin bu önemli gününü kutlayan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, çalışan gazetecilerin özlük haklarının korunmasının, iş güvencesinin sağlanmasının, basın ifade özgürlüğünün kullanılabilmesi bakımından önemli olduğunu bildirdi.
Demokrasinin en önemli koşullarından birinin basın ve ifade özgürlüğü olduğunu dile getiren Avil, şunları kaydetti: “Yalnız bu basın emekçilerinin kullandığı bir hak olarak değerlendirilmemeli, aynı zamanda halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkını kullanılabilmesini de kapsar. Basın emekçilerinin iş güvencesi halkın ifade özgürlüğünü kullanabilmesiyle de ilgilidir. Gazetecinin birinci görevi gerçeğe ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duymaktır.
Özgür kalemlerin demir parmaklıklara layık görüldüğü, AK Parti iktidarının baskılarını bu denli artırdığı ortamda dahi gazetecilik vicdanıyla hareket eden ve topluma doğru bilgiyi ulaştırmayı ilke edinen her emekçi arkadaşımızın gününü kutluyoruz. CHP iktidarında basın ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kalkacağı aydınlık günler yakındır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.