Tüketicilerden fıkra gibi şikayetler

Tüketicilerden fıkra gibi şikayetler
Bursa’da, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’na gelen tüketici şikayetlerinden bazıları, dinleyenleri güldürüyor.
Çalıştırmasını bilmediği çamaşır makinesi için 12 kez servis çağıran yaşlı teyzeden, sıcaklardan dolayı minder koyup oturduğu buzdolabı bozulunca şikayetçi olan genç kadına, ütü yaparken elektrik kesilince ocakta ısıttığı ütünün gövdesini yakıp ürünü iade etmek isteyen tüketicilere kadar ‘fıkra’ gibi şikayetler, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanlarınca dinleniyor. Tüketici Danışma Hattı çalışanları, ilginçliğin çoğu zaman şikayetin konusundan çok, anlatılma şekliyle ilgili olduğunu belirterek, “Şikayetleri öyle anlatıyorlar ki, kendimizi bazen psikolog gibi görüyoruz” diyor. Vatandaşlardan, şikayetlerin özünü bildirmesini isteyen Alo 175 çalışanları, “Bize ulaşan şikayet sahipleri, olayın tüm detayları ve sıkıntılarını anlatarak, bazen de kötü ifadeler kullanarak rahatlamak istiyor. Şikayetlerin ilginç ya da komik tarafları bunların içerisinde oluyor. Biz bazen kendimizi psikolog gibi hissediyoruz. Çalışma konumuza girmeyen şikayetler de oluyor. Kimi zaman, şikayet değil sadece bir konu hakkında bilgi almak isteyenler olabiliyor. Bakanlığımızın tüketicilerin bilinçlendirilmesi için astığı afişlerdeki fotoğrafların ne anlama geldiğini veya bizim işimizin ne olduğunu soruyorlar” diye konuştular.
TÜKETİCİLERDEN İLGİNÇ ŞİKAYETLER
Alo 175 hattında çalışanlar, zaman zaman çok komik şikayetlerle karşılaştıklarını kaydederek, bunlardan bazılarını şöyle sıraladı: “Evlilik hazırlıkları yapan bir çiftin ailesi beyaz eşya ve mobilyaları ortak aldıklarını, çıkan anlaşmazlık üzerine düğünün iptal olduğunu ve eşyaların hepsini kız tarafının götürdüğünü eşyaların parasını isteyen erkek tarafının, “Siz vazgeçtiniz bu nedenle parayı ödemiyoruz” sözü üzerine şikayette bulundu. Bir öğrenci pet shoptan köpek aldığını ve bir kaç gün sonra hasta olduğunu, bunun üzerine köpeği iade edip ödediği paranın kendisine verilmesini istedi. Aşırı sıcaklardan bunalan bir ev hanımı raflarını çıkardığı buzdolabının içine minder koyarak oturmuş, kapısı açık kalan buzdolabının kompresörü bozulunca da iyi soğutmuyor diyerek üründen şikayetçi oldu. Ütü yaparken elektrikler kesilen ev hanımı, yarım kalan işini tamamlamak için ütüyü ocakta ısıtmak isterken ütünün gövdesini yakarak aldığı yere başvurdu ve değiştirilmesini istedi. Buzdolabının içini aydınlatan ışığı yetersiz bulan bir tüketici, birkaç mum yakarak buzdolabının içine yerleştirmiş ve kendisince problemi çözmüş. Ancak yanan mumun etkisiyle buzdolabının tavan kısmı eriyince üründen şikayetçi oldu.
ESTETİK AMELİYATINDAN MEMNUN KALMADI, ŞİKAYETÇİ OLDU
Diz bölgesinden yağ aldırmak isteyen bir bayan, güzellik ve estetik merkeziyle anlaşmış. Ameliyattan 2 gün sonra ayağa kalkabileceğini söyledikleri halde, ancak 15 gün sonra kalkabilmiş ve operasyon sonucunun beklediği gibi olmamasından dolayı şikayetçi oldu. Bir tüketici, uzun yıllar araç kullandığını, son satın aldığı aracına her bindiğinde bel, kalça ve ayağında tutulmalar meydana geldiğini, aracın koltuğunda bir imalat hatası olduğu düşüncesiyle şikayette bulundu. Bir tüketici, saç ektirmek üzere estetik ve güzellik merkezine başvurduğunu, saç ektirmeden önce kendisine ekilen saçlarla var olan saçların uyum sağlayacağını söylediklerini bildirdi. Tüketici, saç ekimi sonrası saçların tekrar dökülmemesi ve sağlıklı olması için kendilerinin tanıtımı ve pazarlanmasını yaptıkları saç bakım ürünlerini kullanması gerektiğini zamanında söylemediklerini ve bu ürünlerin çok pahalı olduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Satın aldığını fırında yumurta kaynatmayı deneyen bir tüketici, basınç nedeniyle yumurtanın patlaması üzerine fırının ayıplı olduğunu iddia ederek şikayette bulundu. Yaşlı bir bayan tüketici, aldığı çamaşır makinesinin bozuk olduğunu söyleyerek 12 kez servis çağırdı. Servis her gelişinde makinede bir problem olmadığını belirtti. 12 kez üst üste bir arızadan dolayı müşteriye gittiğini belirten servis çalışanları, yaptıkları araştırmada kullanıcı tarafından makinenin nasıl çalıştığının bilinmediğini rapor ettiler.
Bankayı arayıp ulaşamayan bir tüketici, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’nı arayarak bankaya ulaşamadığını, bu nedenle Tüketici Danışma Hattı’nı aradığını söyledi. Tüketici, “Banka neden telefonlara cevap vermiyor, madem banka cevap vermiyor, sorularımın cevabını siz verin” diyerek Alo 175 çalışanlarına sorular sordu.
Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’nı arayan bir tüketici, bir kanalda yayınlanan çizgi filmin saatinin değiştiğini, bu nedenle çok mağdur olduklarını bildirdi. Çocuğunun her gün o saatte kalkarak aynı çizgi filmi izlediğini, şimdi uyandığında o filmi görmediğinde çocuğunu susturamadığını belirten genç kadın, televizyon kanalından şikayetçi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.