Tükeder’den alışveriş uyarısı

Tükeder Başkanı Av. Necati Yentürk, aç karna alışverişe çıkılmaması gerektiğini belirterek, “Alışverişler öğlene kadar ya da iftardan sonra yapılmalı” uyarısında bulundu.
Ramazan’da gıda alışverişi için en uygun zaman diliminin öğlen 14.00’e kadar veya iftardan sonra olduğunu kaydeden Yentürk, iftardan 2 saat önceki zaman diliminde, açlığın iyice hissedildiği anlarda alışverişin dozunun kaçabildiğini ifade ederek, “Aç olanlar, marketteki her şeyden almak istiyorlar. Özellikle Ramazan ayına girerken et ve süt ürünleri, bakliyat ile meyve ve sebzede yapılan yüzde 100’e yaklaşan zamlarla bilinçsiz alışveriş yapılınca market çıkışında fatura kabarık oluyor. Birçok kişi bu faturayı kredi kartıyla ödüyor ve Ramazan sonrasında da kredi kartı borcunu ödemek için çırpınıyor. Bazı fırsatçılar, vatandaşların bu şekildeki tüketimini bildiği için Ramazan öncesinde inanılmaz zamlar yapıyor” dedi.
Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir alışveriş listesi hazırlanmasını tavsiye eden Yentürk, gıda alışverişlerinin en geç saat 14.00’e kadar tamamlanmasının daha iyi olacağını söyledi. Yentürk, fazla ürünle yüklü fatura ödememek için alışverişin en uygun saatinin iftardan sonra olduğunu vurgulayan Yentürk, şunları söyledi: “İhtiyaç listesi dışında kampanya, renk ve ışıklandırmaya kanıp başka ürüne yönelmeyin. İftarda ve sonrasında gıda tüketimi, açken düşünüldüğü kadar fazla olmuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.